• Post category:KBC Quiz Answers
  • Reading time:23 mins read

KBC Quiz Answers Today 6th December 2022: KBC Play Along Quiz

KBC Quiz Answers Today

Refer to KBC quiz answers today 6th December, also play Kon Banega Crorepati Season 14 play along quiz daily and stand a chance to win cash prizes or other rewards.

This is season 14 of Kon Banega Crorepati (KBC) has started on 7th of August 2022. You can also play this quiz every day at 9 pm to get a chance to be on the hot seat.

You can play quiz in either Hindi or English language.  It also has KBC daily quiz also known as IDFC first bank quiz that can be played daily to increase points to increase rank on the leaderboard.

Meanwhile, Kaun Honar Crorepati has already started with season 3. You can play both and win cash prizes, KBC audience pass, laptop, tablet, smartphone, speaker, and gift vouchers.

Play KBC Play Along Quiz & Win Cash Prizes

1) Download the Sony Liv app from play store or from the below link.

2) Open the app, log in to your account, and search for the KBC Quiz banner.

3) Tap on the daily quiz option and play daily to add more points to your score.

4) For every correct answer you will earn 100 points, total 1000 points daily.

5) KBC Hindi offline play along quiz answers are given below.

6) Along with daily quiz you need to play ‘KBC Play Along’ at 9 pm daily from Mon to Sat

KBC Play Along

7) Scoring points daily and win exciting prizes like gift vouchers, laptop, iPad.

8) You can check the prizes that you have won in the ‘my earnings’ section.

KBC Quiz Answers Today | 6th December

Q1) Which is the Longest National Highway of India?

Answer: NH – 44

Q2) When is International Yoga Day celebrated?

Answer: 21 June

Q3) Who has directed all parts of the movie ‘Mumbai-Pune-Mumbai’?

Answer: Satish Rajwade

Q4) Who Started the ‘Servants of India Society’?

Answer: Gopal Krishna Gokhale

Q5) IDFC FIRST Bank Consumer Durable Loans provides?

Answer: Loan up to 5 lac

KBC Quiz Answers Today

  • 1st Answer: NH 44

  • 2nd Answer: 21 June

  • 3rd Answer: Satish Rajwade

  • 4th Answer: Gopal Krishna Gokhale
  • 5th Answer: Loan up to 5 lac

KBC Quiz Answers Today | 5th December

Q1) In which year was ‘Beti Bachao Beti Padhao’ scheme launched?

Answer: 2015

Q2) Luni is the largest river system of which state?

Answer: Rajasthan

Q3) India’s ‘Black Revolution’ was related to the production of which of these?

Answer: Petroleum

Q4) Who is the lead Actress of ‘Sairat’ movie?

Answer: Rinku Rajguru

Q5) IDFC FIRST Bank’s Professional Loan offers?

Answer: All of the above

KBC Quiz Answers Today | 2nd December

Q1) Where is Kaziranga National Park situated?

Answer: Assam

Q2) Which was the first country who discovered sea route of India?

Answer: Portugal

Q3) Which of the following species has been considered as Endangered Species?

Answer: Snow leopard

Q4) Which is the highest peak of the Himalayas?

Answer: Mount Everest

Q5) IDFC FIRST Bank’s Business Loan gives collateral-free loans up to?

Answer: Up to ₹75 lac

KBC Quiz Answers Today | 1st December

Q1) Eden Garden is situated at which place?

Answer: Kolkata

Q2) Which writer wrote famous book named ‘Malgudi Days’?

Answer: R K  Narayan

Q3) In which year was the state of Maharashtra officially formed?

Answer: 1960

Q4) Which of these is the India’s only active volcano located in Andaman and Nicobar islands?

Answer: Barren Island

Q5) On which river is Hirakud dam built?

Answer: Mahanadi

KBC Quiz Answers Today | 30th November

Q1) Panihari dance is the folk dance of which state?

Answer: Rajasthan

Q2) The Grizzled Squirrel Wildlife Sanctuary (GSWS) is located in which state?

Answer: Tamil Naidu

Q3) Haemoglobin contains which of the following metal?

Answer: Iron

Q4) The famous marathi movie ‘Ashi Hi Banwa Banwi’ released in which year?

Answer: 1988

Q5) IDFC FIRST Bank’s Education Loans can give you income tax exemption under which section?

Answer: Section 80E

KBC Quiz Answers Today | 29th November

Q1) Which festival is celebrated in north India when Pongal is celebrated in Tamil Nadu?

Answer: Makar Sankranti

Q2) Who is known as the ‘Father of the Economics’?

Answer: Adam Smith

Q3) Which day is celebrated as the International Coffee Day?

Answer: 1st October

Q4) Priyanka Chopra was crowned Miss World in which year?

Answer: 2000

Q5) De Dana Dan film stars which of the following male actor as its lead character?

Answer: Akshay Kumar

KBC Quiz Answers Today | 28th November

Q1) What is the capital of the god’s own country Kerala?

Answer: Thiruvananthapuram

Q2) Which among the following is not an Indian politician?

Answer: Robin Uttapha

Q3) Which is the largest groundnut producing country in the world?

Answer: China

Q4) IDFC FIRST Bank Two-Wheeler Loans offer?

Answer: All of the above

Q5) The Puna grassland ecoregion is found in which of the following continents?

Answer: South America

KBC Quiz Answers Today | 25th November

Q1) World Televsion Day is celebrated on which day?

Answer: 21st November

Q2) IDFC FIRST Bank’s FASTag can be recharged via?

Answer: All of the above

Q3) In which Indian city would you find the Indira Gandhi International Airport?

Answer: New Delhi

Q4) The term WWW stands for?

Answer: World Wide Web

Q5) What is the rank of India in fruit production?

Answer: 2

KBC Quiz Answers Today | 24th November

Q1) The Mathabhanga river is treated as an international border between which among the following countries?

Answer: India & Bangladesh

Q2) India’s first National Centre for Marine Biodiversity (NCMB) is located where?

Answer: Jamnagar

Q3) Which of the following states of India has the largest area?

Answer: Rajasthan

Q4) What is the currency of Italy?

Answer: Euro

Q5) Chilika lake, Orissa was removed from the Montreux Record in which of the following year?

Answer: 2002

KBC Quiz Answers Today | 23rd November

Q1) What is the currency of Saudi Arabia?

Answer: Riyal

Q2) IDFC FIRST Bank FASTag can be used for?

Answer: All of the above

Q3) About how long does it take a Styrofoam cup to decompose?

Answer: 500 years

Q4) Zebu is the official national animal of which country?

Answer: Madagascar

Q5) The winter snow-house of Eskimo is known as__.

Answer: Igloo

KBC Quiz Answers Today | 22nd November

Q1) What part of a flowering plant is often used to make oil?

Answer: Seed

Q2) Who won Ramon Magsaysay Award in 2021?

Answer: Dr. Amjad Saqib

Q3) Where is Bile juice stored in the human body?

Answer: Gallbladder

Q4) Where was the religion Taoism originated?

Answer: China

Q5) Giant sable antelope is the national animal of which country?

Answer: Angola

KBC Quiz Answers Today | 21st November

Q1) Who was the founder of Ottoman Empire?

Answer: Osman I

Q2) Which charge card, developed in 1950, was the first to be accepted nationally in the US?

Answer: Diner’s Club

Q3) What is the National Game of Anguilla?

Answer: Boat Racing

Q4) Which institution is related with the Green/Blue Box subsidies?

Answer: World Trade Organization

Q5) Which of the following organizations creates the topographical maps of India?

Answer: Survey Of India

KBC Quiz Answers Today | 18th November

1. What is the national currency of Bermuda?

Answer: Bermuda Dollar

2. Human beings are referred to as Homosapinens, which of the following devices is referred to as Silico Sapien?

Answer: Computer

3. Which African country is the largest producer of Cocoa?

Answer: Ivory Coast

4. Where are data and programmes stored when the processor uses them?

Answer: Main Memory

5. How does energy transfer from the Sun to Earth and the atmosphere?

Answer: Electromagnetic Waves

KBC Quiz Answers Today | 17th November

1. What is the national game of Morocco?

Answer: Football

2. in 1885, which of the following beverages was invented by Charles Alderton in Waco, Texas?

Answer: Dr. Pepper

3. The Divine Comedy was written by which of the following authors?

Answer: Dante Alighieri

4. Oceans occupy what percent of the earth?

Answer: 71 percent

5. Initially, the ancient Egyptians used a calendar with how many days?

Answer: 365

KBC Quiz Answers Today | 16th November

1. What country has 27 stars on its flag?

Answer: Brazil

2. Prof. Amartya Sen has earned worldwide distinction in which fields?

Answer: Economics

3. What is the currency of Serbia country?

Answer: Serbian Dinar

4. Which mineral is needed for generation of nuclear power?

Answer: Uranium 

5. Thomas Cup and Uber Cup are prestigious trophies of___.

Answer: Badminton

KBC Quiz Answers Today | 15th November

1. Which of the following instruments is used to measure humidity in the air?

Answer: Hygrometer

2. Which nation finished with the most number of medals in the Tokyo Olympics 2020?

Answer: United States of America

3. In which year was the first Nobel Prize awarded?

Answer: 190

4. The formation of a hole in the ozone layer is maximum over which of the following regions?

Answer: Antarctica

5. What type of acid is used while making curd?

Answer: Lactic Acid

Answers For November 14

1. Which of the following players won the US Open Men’s Title in 2020?

Answer: Dominic Thiem 

2. Which of the following cricketers has scored 14000 runs in T20 Cricket?

Answer: Chris Gayle

3. What kind of acid helps in converting milk into curd?

Answer: Lactic Acid

4. Cocoa is a term used in which of the following sports?

Answer: Judo

5. Who is the oldest weightlifter to win an Olympic Gold in weightlifting?

Answer: Lyu Xiaojun

Answers For November 11

1. According to Hindu belief who was the father of Kamsa?

Answer: King Ugrasena

2. Which of the following is the hardest substance on earth?

Answer: Diamond

3. The term “Dolphin Kick” is associated with which of the following games?

Answer: Swimming

4. Influential composer Wolfgang Amadeus Mozart was born in which of these countries?

Answer: Austria

5. Who among the following wrote the line “I find hope in the darkest of days and focus in the brightest. I do not judge the universe”?

Answer: Dalai Lama

Answers For November 10

1. Who broke the Olympic record to win the gold medal in women’s 200m butterfly swimming at Tokyo Olympics 2020?

Answer: Zhang Yufei

2. Which tool is used for measuring the torque and rotational speed (RPM) of an engine?Who was the founder of the Commonwealth Games?z

Answer: Dynamometer

3. Who was the founder of the Commonwealth Games?

Answer: Melville Marks Robinson

4. What is the national sport of Armenia?

Answer: Chess

5. In which decade was the first ‘The Jungle Book’ movie released in theatres?

Answer: 1960s

Answers For November 9

1. Nandalal Bose is a pioneer in which of the following fields?

Answer: Painting

2. Which NBA player is known for scoring 8 points in the final 7 seconds of a game to lead his team to victory?

Answer: Reggie Miller

3. On which day is Press Freedom Day celebrated?

Answer: 3rd May

4. Who among the following, invented the Camera?

Answer: Johann Zahn

5. Which pharaoh built the largest pyramid known as the Great Pyramid of Giza?

Answer: Pharaoh Khufu

Answers For November 8

1. In which of these continents is the Amur River located?

Answer: Asia

2. Which team won the ICC World Test Championship 2021?

Answer: New Zealand

3. In which year Adolf Hitler was appointed as the Chancellor of Germany?

Answer: 1933

4. Who invented the Printing Press?

Answer: Johannes Gutenberg

5. What organization has won the FICCI India Sports Awards 2020 in the category of Best Company Promoting Sports (Public Sector)?

Answer: Air Force Sports Control Board

Answers For November 7

1. The “Ring of Fire” is a string of volcanoes in and around which of the following oceans?

Answer: Pacific Ocean

2. What is the Portuguese dish of churros traditionally served with?

Answer: Chocolate

3. Who among the following has written the Bangladesh national anthem “Amar Sonar Bangla”?

Answer: Rabindranath Tagore

4. Who was the first Indian ruler who ruled over territory outside India?

Answer: Kanishka

5. Which of the following organizations releases the ‘Report on Currency and Finance’ (RCF)?

Answer: RBI

Answers For November 4

1. In which decade was the Internet brought into use for the first time?

Answer: 1960s

2. In which of the following countries is the official residence of the Pope situated?

Answer: Vatican City

3. The song ‘A Dream is a Wish Your Heart Makes’ is from which famous movie?

Answer: Cinderella

4. Well-known American artist Robin Williams is famous in which of these fields?

Answer: Acting

5. The ‘Gateway Arch’ is located in which of the following countries?

Answer: United States Of America

Answers For November 3

1. In which of these countries was the ‘Flute’ invented?

Answer: Germany

2. Who among the following wrote the book ‘The Prince’, a political treatise?

Answer: Niccolo Machiavelli

3. Which of the following physicians first discovered, how blood circulates in the human body?

Answer: William Harvey

4. Who is called the ‘father of modern oceanography’?

Answer: Mathew Fontaine Maury

5. What is the unit in which the power of a lens is measured?

Answer: Dioptre

Answers For November 2

Q1. What is the national currency of Bhutan?

Answer: Ngultrum

Q2. Calla Lily is the national flower of which of the following countries?

Answer: Ethiopia

Q3. The line “Well done is better than well said” was said by which of the following leaders?

Answer: Benjamin Franklin

Q4. In which century, did the Chinese start to use a symbol for zero?

Answer: 12th Century

Q5. What is the energy possessed by a body in motion called?

Answer: Kinetic Energy

Answers For November 1

Q1) What is the chemical compound Calcium Sulphate better known as?

Answer: Gypsum Salt

Q2) Which mathematician calculated the length of a year accurately up to the 6th digit after the decimal in the 10th century?

Answer: Omar Khayyam

Q3) Which of these associations was formed in the year 1945?

Answer: Arab League

Q4) Which of the following applications is commonly used to create presentations?

Answer: MS Powerpoint

Q5) In which direction do the roots of a plant usually grow?

Answer: Downwards

Answers For October 31

Q1) Which ice giant planet was first observed by Galileo as a fixed star in 1612?

Answer: Neptune

Q2) Which of the following trademark is an indicator of the source and quality of a product?

Answer: GI Tag

Q3) What is the formula for current as per Ohm’s law?

Answer: Voltage/Resistance

Q4) Which country lost its membership in the United Nations to communist China in 1971?

Answer: Taiwan

Q5) Who was the first mathematician to calculate the value of рi (π) to be 3.1416?

Answer: Aryabhatta

Answers For October 28

Q1) Which of the following actors plays the role of ‘Captain Jack Sparrow’ in the ‘Pirates of the Caribbean’ franchise?

Answer: Jhonny Deep

Q2) Which of the following Australian stadium played host to India’s inaugural match against Pakistan at the 2022 ICC T20 World Cup?

Answer: Melbourne Cricket Ground

Q3) Which of the following is the capital of the Indian state of Gujarat?

Answer: Gandhinagar

Q4) Which of the following was the first animal to travel to space?

Answer: Fruit Fly

Q5) Due to the movement of which type of tectonic plate America is moving away from Europe and Africa?

Answer: Constructive Plate

Answers For October 27

Q1) In the Lord of the Rings trilogy, which hobbit is given the duty to destroy the ring of power?

Answer: Frodo Baggins

Q2) The Indian cricket team won their first cricket ODI World Cup in which of these years?

Answer: 1983

Q3) Who succeeded Liz Truss as the prime minister of the United Kingdom recently?

Answer: Rishi Sunak

Q4) The nose of which of the following cartoon characters grows every time he lies?

Answer: Pinocchio

Q5) Which of the following movies featured the character named Luke Skywalker?

Answer: Star Wars

Answers For October 26

Q1) Which of the following teams won the inaugural edition of the ICC T20 World Cup held in South Africa?

Answer: India

Q2) Which of the following elements of weather is measured in degrees   Celsius?

Answer: Temperature

Q3) The highest air pressure can be experienced at which of the following places?

Answer: Sea Level

Q4) Which of the following actors plays the role of Thor in the Marvel Cinematic Universe?

Answer: Chris Hemsworth

Q5) Which of the following Tennis players (mens) is currently ranked number 1 in the ATP rankings?

Answer: Carlos Alcaraz

Answers For October 25

Q1) What is the radius of the earth?

Answer: 6371 km

Q2) What is the deposition of sand in a low hill-like structure in a desert known as?

Answer: Sand Dunes

Q3) At which of the following stadiums did the Indian cricket team win the 2011 ICC Cricket World Cup?

Answer: Wankhede Stadium

Q4) Professor Amartya Sen won the Nobel Prize in which of the following fields?

Answer: Economics

Q5) Which of the following superheroes does not belong to the Marvel Cinematic Universe?

Answer: Superman

Answers For October 22

Q1) The Chambal river merges with which of the following rivers?

Answer: Yamuna

Q2) What is the steep rocky coast rising almost vertically above the seawater called?

Answer: Sea Cliff

Q3) Which gas released in the atmosphere creates a greenhouse effect trapping the heat?

Answer: Carbon Dioxide

Q4) Which of the following is an antonym for a foreigner?

Answer: Native

Q5) Which one of the following animals is called the ship of the desert?

Answer: Camel

Answers For October 21

Q1) The dance form of ‘Kathak’ originated from which of the following Indian states?

Answer: Uttar Pradesh

Q2) What is the upper-most layer of the earth’s surface is called?

Answer: The Crust

Q3) How many sides does decagon has?

Answer: 10

Q4) The IDFC FIRST Bank logo has a “forward-moving bar graph” which symbolizes ___.

Answer: Progress of the bank, Progress of the customers, Progress of the nation

Q5) Which of the following classical instruments did Ustad Amjad Ali Khan master?

Answer: Sarod

Answers For October 20

Q1) What will be the number of zeros in the square of the number ‘100’?

Answer: 4

Q2) Which of the following is a non agro-based industry?

Answer: Cement

Q3) What is the full form of ITI in the context of telecommunications?

Answer: Indian Telephone Industry

Q4) Bile is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver

Q5) Who became the first musician to be awarded India’s highest civilian honour, the ‘Bharat Ratna’?

Answer: M S Subbulakshmi

Answers For October 19

Q1) Which metal is often called the backbone of the modern industry?

Answer: Steel

Q2) Which one of the following is an animal product?

Answer: Honey

Q3) Which of the following benefits do IDFC FIRST Bank Credit Cards offer?

Answer: All of the above

Q4) Which of the following is a famous bird sanctuary?

Answer: Bharatpur Sanctuary

Q5) Which of the following was the first colour film in India?

Answer: Kisan Kanya