Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers Today: 26 October

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers Today 26 October 2021 Season 1 Episode 103 Chacha Chaudhary Quiz Answers.

Play Flipkart Sirf Ek Minute Quiz 2021 today by answering all the 6 questions correctly and get yourself a chance to win free vouchers and super coins.

Correct Sirf Ek Minute Answers are updated. Scroll the page and have a look at the Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers. Get all Flipkart Quiz Answers and Amazon Daily Quiz Answers

Flipkart Quiz Answers: Daily trivia, beat the genius, prize wali pathshala, khel paheliyon ka, kya bolti public, daam sahi hai, fake or not fake, sirf ek minute.

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 26 October

(Refresh the page if you do not see the answers: Click Here)

S1E103: Chacha Chaudhary

Q1: In which state’s cuisine is the sweet dish Ghever prepared?

Answer 1: (B) Rajasthan

Q2: Polo is a sport played on the backs of which of these animals?

Answer 2: (A) Horse

Q3: Polo is a sport played on the backs of which of these animals?

Answer 3: (A) Common Man

Q4: Which of these terms is common to both cricket and football

Answer 4: (D) Offside

Q5: Paper/Rava and Set are types of which popular food item?

Answer 5: (C) Dosa

Q6:Which of these business leaders is an IIT graduate?

Answer 6: (A) Sundar Pichai

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 25 October

S1E102: Gully Boys

Q1: Which of these is not a place in Maharashtra?

Answer 1: (D) Bhagalpur

Q2: Which of these is not a mosquito repellent brand?

Answer 2: (B) Odonil

Q3: How many T20 internationals did Sachin Tendulkar play for India?

Answer 3: (C) 1

Q4: Which is the longest national highway in India?

Answer 4: (B) NH-44

Q5: Which of these music director duos are not brothers?

Answer 5: (A) Vishal Shekhar

Q6: Which Mumbai rapper’s real name is Vivian Fernandez?

Answer 6: (B) Divine

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 24 October

S1E101: Lightning Bolt

Q1: Filmmaker Mahesh Manjrekar hosts the Marathi version of which show?

Answer 1: (B) Big Boss

Q2: With which sport would you associate Usain Bolt’s name?

Answer 2: (C) Athletics

Q3: Which of these is not allowed in cricket anymore?

Answer 3: (B) Runner

Q4: Which actress debuted alongside Hrithik Roshan in Kaho Naa Pyaar Hai?

Answer 4: (A) Amisha Patel

Q5: Which Disney movie has a lead character named Simba?

Answer 5: (A)The Lion King

Q6: Which of these states doesn’t have a seacoast?

Answer 6: (C)  Madhya Pradesh

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 23 October

S1E100: Superstar Couple

Q1: Which of these is not a stationary brand in India?

Answer 1: (C) Everready

Q2: Angelina Jolie was married to which actor gave them the nickname Brangelina?

Answer 2: (A) Brad Pitt

Q3: In which mode does the phone lose network connectivity?

Answer 3: (C) Airplane Mode

Q4: Which of these animals is not found in India in the wild?

Answer 4: (D) Giraffe

Q5: In which of these years was world war 2 going on?

Answer 5: (B) 1940

Q6: Which of these companies is not a footwear brand?

Answer 6: (C) Old Spice

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 22 October

S1E99: Jallikattu: Cultural Heritage

Q1) Which Indian music label is the ‘most subscribed’ YouTube channel as of Sep 2021?

Answer: T Series

Q2) The character Jethalal and Daya Gada appear in which Indian sitcom?

Answer: Taarak Mehta Ka Ooltah Chashmah

Q3) Which director also hosts a popular chat show?

Answer: Option 3

Q4) Which of these brands makes ethnic Indian clothes?

Answer: Biba

Q5) Akshay Kumar and Sunil Shetty did not appear together in which of these movies?

Answer: Bhool Bholiya

Q6) Jallikattu is a race held in Tamil Nadu using which animal?

Answer: Bull

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 October

S1E98: Gujarati Bapu

Q1: Good day is a brand of cookies and biscuits from which the company?

Answer 1: Britannia

Q2: What was the mother tongue of mahatma gandhi?

Answer 2: Gujarati

Q3: Which of these is a dating app where women make the first move?

Answer 3: Bumble

Q4: What is the name of the domestic T20 competition in India?

Answer 4: Syed Mushtaq Ali Trophi

Q5: Avial is a popular dish from which state?

Answer 5: Kerala

Q6: What is the height of the net in badminton?

Answer 6:  5 Feet

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 20 October

S1E97: The White Revolution

Q1: The famous tunday kebabs originated in which city

Answer: Lucknow

Q2: What is the name given to the charging port of the apple products

Answer:  Lightning

Q3: The white revolution in India happened in which product

Answer:  Milk

Q4: Abhijeet Sawant was the first winner of which reality show

Answer:  Indian Idol

Q5: Which of these gadgets has to side a and b for listening

Answer:  Audio Cassette

Q6: Which piece in chess can move in only vertical or horizontal lines

Answer:  Rook

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 19 October

S1E96: Captain to Mentor

Q1: Which detergent brand is preferred by Hema Rekha Jaya and Sushma?

Answer 1:  Nirma

Q2: Which position will ms dhoni occupy for India in the 2021 T20 world cup

Answer 2:  Mentor

Q3: Litti chokha is a dish found in which of these States

Answer 3: Bihar

Q4: How many thieves are there in the story of Ali Baba

Answer 4: 40

Q5: Which of these can you see on the dettol logo

Answer 5:  Sword

Q6: Vijay Kumar won a silver medal for india at the London 2012 Olympic in which sport

Answer 6:  Shooting

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 18 October

S1E95: Khatron Ke Khiladi

Q1) Which of these is not a Hyundai car?

Answer: Corolla

Q2) How do we better know the wrestler Dalip Singh Rana?

Answer: The Great Khali

Q3) Which of these cities does not have an IIT?

Answer: Bengaluru

Q4) Which of these cannot travel through space?

Answer: Sound

Q5) Which director hosts he reality show Khatron Ke Khiladi since 2017?

Answer: [Option 3] Rohit Shetty

Q6) How many centuries did Rohit Sharma score in the 2019 World Cup?

Answer: Five (5)

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 17 October

S1E94: The Kite Festival

Q1: Which of these actresses made their debut as a child actor?

Answer 1: [Option 4] Alia Bhat

Q2: Kites are flown on which of these festivals?

Answer 2: Makar Sankranti

Q3: Which of these creatures have transparent fur?

Answer 3: Polar Bears

Q4: A prime number is a number that cannot be divided by what other number?

Answer 4: 2

Q5: Which of these is usually found in coastal regions?

Answer 5:  Lighthouse

Q6: Which of these is usually found in coastal regions?

Answer 6:  Andhra Pradesh

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 16 October

S1E93: Hitman Special

Q1: Which of these is the biggest in computing?

Answer:  Terabyte

Q2:Jagjit Singh was famous for singing which type of song?

Answer: Gazal

Q3:Which of these is not a mineral water brand in India?

Answer:  Rasna

Q4:How many years are there in a millennium?

Answer: 1000

Q5:Which number does Rohit Sharma wear for India?

Answer: 45

Q6:The Indira Gandhi International airport is in which city?

Answer: New Delhi

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 15 October

S1E92: Indo-Pak Cricket Rivalry

Q1: How many times has Pakistan beaten India in the 50 over World Cup?

Answer 1: 0 (Zero)

Q2:What is the full form of GST?

Answer 2:  Goods & Services Tax

Q3:Which of these countries has a king as the head of state as of 2021?

Answer 3:  Thailand

Q4:What is Varun Dhawan’s profession in the movie Sui Dhaaga?

Answer 4: Tailor

Q5: What is referred to by the nickname kaali-peeli in Mumbai?

Answer 5:  Taxis

Q6: Which of these dismissals is possible on a no-ball?

Answer 6: Run Out

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 14 October

S1E91: Rajdhani Express

Q1: India ranks at what number as the biggest country by land area?

Answer 1:  Seventh

Q2: Which of these sports was created?

Answer 2:  Basketball

Q3:Which of these is not a landmark in Mumbai?

Answer 3:  Victoria Memorial

Q4: Which of these Indians has not won an Oscar?

Answer 4: [Option C] Amir Khan

Q5: Which of these cricketers has a daughter named India?

Answer 5: [Option 1] Jonty Roads

Q6: Which city is common to the trains named Rajdhani Express?

Answer 6:  New Delhi

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 13 October

S1E90: India ka Newton

Q1: Kangana Ranaut is portraying which politician in the movie Thalaivi?

Answer 1:  J. Jayalalitha

Q2: Birds often fly in the formation of which of these letters to save energy?

Answer 2:  V

Q3: Which of these brands is named after a woman?.

Answer 3: Option 1 (Chanel)

Q4: The name of who among these is also the title of a movie starring Rajkumar Rao?

Answer 4:  Newton

Q5: Which of these is a city as well a country?

Answer 5:  Singapore

Q6: In which of these years did India have three prime ministers?

Answer 6:  1996

 

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 12 October

S1E89: The Longest River

Q1: Sinhalese is the official language of which country?

Answer: Srilanka

Q2: Number does Virat Kohli wear while playing for India?

Answer:  18

Q3: Kashmiri/Byadgi and Bhut Jolokia are types of which Indian ingredient?

Answer: Chillies

Q4: Shantivan is the memorial of which Prime Minister of India?

Answer:  Jawaharlal Nehru

Q5: Raja Ravi Varma is famous for which art form in Indian history?

Answer:  Painting

Q6: Which of these rivers is the longest?

Answer:  Bramhaputra

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 11 October

S1E88: India To Malaysia

Q1) Which of these was declared as the state animal of Ladakh in 2021?

Answer: [A] Snow Leopard

Q2) Bali is one of the major islands in which country?

Answer: Indonesia

Q3) Which Param vir Chakra recipient has Sidharth Malhotra played on-screen?

Answer: Captain Vikram Batra

Q4) What word is common to these admission tests in Indian education: CET / JEE? NEET?

Answer: Entrance

Q5) Which of these places is in the title of a 2021 movie starring Ajay Devgn?

Answer: Bhuj

Q6) The term ‘BC’ when used for dating old events refers to which person?

Answer: Christ

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 10 October

S1E87: The Wall of India

Q1: In Dabanng what nickname does Chulbul Pandey give himself?

Answer 1: Robin Hood

Q2: Which Indian automobile manufacturer has a red horse as part of its logo?

Answer 2:  TVS

Q3: Which of these is not a variety of rice?

Answer 3: Blue Java

Q4: According to a popular dialogue the police of how many countries are

Answer 4:  11

Q5: Which state did Rahul Dravid represent in Ranji Trophy cricket?

Answer 5:  Karnataka

Q6: The football legend Diego Maradona played for which country?

Answer 6: Argentina

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 9 October

S1E86: The Kapoor Family

Q1: The leaf of which plant is used to serve food in traditional Indian meals in some states of India?

Answer:  Banana

Q2: The companies hero and Hercules sell what kind of transportation products?

Answer:  Bicycles

Q3: How is Ranbir Kapoor related to Raj Kapoor?

Answer: Grandson

Q4: Which of these is located on Dalal Street in Mumbai?

Answer: Bombay stock exchange

Q5: Which of these is not an island country?

Answer: Instanbul

Q6: Which children’s magazine was acquired by Amar Chitra Katha in 2007?

Answer: Tinkle

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 8 October

S1E85: Shakakarta Shivaji

Q1: The dialogue aata majhi satakli us from which movie

Answer:  Singham

Q2: After which king is the international airport at Mumbai named

Answer: Chhatrapati Shivaji

Q3: Which of these films is not based on a sport

Answer:  Lakshya

Q4: Which of these films is not based on a sport

Answer:  USA

Q5: Indian Olympic medalist boxer loving borgohain is from which state

Answer:  Assam

Q6: Which of these letters is not found on the bottom row of an qwerty keyboard

Answer: K

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 7 October

S1E84: Jaguar ko bolo Tata

Q1: Which Indian boxer did Priyanka Chopra play in a 2014 film?

Answer 1: Mary Kom [Option 3]

Q2: Which British luxury vehicle brand did Tata motors acquire in 2008?

Answer 2:  Jaguar

Q3: Which Indian multinational company was started by Narayan Murthy?

Answer 3: Infosys

Q4: Which of these is not a programming language?

Answer 4:  Linux

Q5: Which instrument is pandit Hariprasad Chaurasia famous for playing?

Answer 5:  Flute

Q6: The tv series Malgudi days is based on which author’s work?

Answer 6:  R.K.Narayan

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 6 October

S1E83: Mission Impossible

Q1: Salman Khan did not play a police officer in which of these films

Answer 1: Ek Tha Tiger

Q2: The milk drink thandai has which nut used in it

Answer 2:  Almond

Q3: Mohun Bagan and East Bengal are rival Indian clubs in which sport

Answer 3: Football

Q4: Which superstar acted in the mission impossible movie franchise

Answer 4:  Tom Cruise

Q5: Which of these states was the latest to be formed

Answer 5:  Telangana

Q6: What is the length of an Olympic sized swimming pool

Answer 6: 50 Metre

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 5 October

S1E82: Ek rupaiya barah aana

Q1: The b in the college bits Pilani stands for what

Answer 1:  Birla

Q2: How many annas were 1 rupee equal to before it was discontinued

Answer 2:  16

Q3: The slogan Sunday ho ya Monday asks us to eat which food item

Answer 3:  Eggs

Q4: Which of these is not a car brand by Mahindra

Answer 4:  Pajero

Q5: How many major historical battles were fought at Panipat

Answer 5:  3

Q6: YouTube is owned by which parent company

Answer 6:  Google

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 4 October

S1E81: Legendary Kishore Da

Q1) Which of these is not a mode of dismissal in cricket?

Answer: Running on Pitch

Q2) Which legendary singer’s real name was Abhas Kumar Ganguly?

Answer: Kishore Kumar

Q3) How many people have won individual Olympic gold for India?

Answer: 2

Q4) TikTok increased its maximum video length to how long in 2021?

Answer: 3 Minutes

Q5) Which cricketer got married to TV presenter Sanjana Ganesan in 2021?

Answer: J. Bumrah

Q6) Which of these is not an insurance company?

Answer: DLF

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 3 October

S1E80: Magic Masala

Q1: How many States are there in India as of September 2021?

Answer 1:  28

Q2: Which actress’s real name is Reema Lamba?

Answer 2:  Option 1

Q3: How many points are scored in archery for hitting the center bull’s eye?

Answer 3:  10

Q4: Which of these is not a Lay’s chips flavor?

Answer 4:  Spicy Manchurian

Q5: Which of these Universities is in America?

Answer 5:  Harvard

Q6: The football club in real Madrid is from which country?

Answer 6: Spain

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 2 October

S1E79: Dil Dhadakne Do

Q1: Which actor narrates the movie Dil deadline do like the character of a dog

Answer 1:  Amir Khan

Q2: Which of these sweet dishes is not fried?

Answer 2:  Shrikhand

Q3: What is the full form of USB

Answer 3: Universal Serial Bus

Q4: What was the reward given by the government for capturing Gabbar Singh in Sholay

Answer 4:  50000 Rs

Q5: Pick the odd one out

Answer 5:  Run Out

Q6: Which of these is not a TVS bike

Answer 6:  Unicorn

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 1 October

S1E78: Thalaiva, the best!

Q1) Which is the only finger in the human hand that has only two bones?

Answer: Thumb

Q2) In which of these years did a census take place in India?

Answer: 2021

Q3) What is the name of Priyanka Chopra’s character in Don 2?

Answer: Roma

Q4) Which of these is a kind of shot played by a batsman in cricket?

Answer: Square cut

Q5) What kind of animal is the dhole found in Indian forests?

Answer: (Option A) Dog

Q6) Who was awarded the Dadasaheb Phalke Award in 2021?

Answer: Option 2

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 30 September 

S1E77: The Authentic Chikki

Q1: What is the red piece used in carrom called?

Answer 1: (B) Queen

Q2: Which sticky sweet made from jaggery and nuts is Lonavala famous for?

Answer 2: (D) Option 4

Q3: Which of these is not a tire manufacturing company?

Answer 3: (C) Amaron

Q4: What was the name of the famous singer at Akbar’s court?

Answer 4: (D) Tansen

Q5: Which of these names is also that of a sweet milk-based drink?

Answer 5: (A) Piyush

Q6: Which of these is not a video calling app?

Answer 6: (C) Dunzo

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 29 September 

S1E76: Messi Vs Ronaldo 

Q1: Which of these events happened in the 21st century

Answer 1: (D) Parliament Terror

Q2: Which of these countries is spread over Asia and Europe

Answer 2: (A) Turkey

Q3: Which of these animals can fly

Answer 3: (C) Bat

Q4: In which of these years did an India Pakistan war happen

Answer 4: (B) 1965

Q5: Which of these objects will float on water

Answer 5:  Empty  Plastic Bottle

Q6: Which men’s footballer became the top international goalscorer in September 2021

Answer 6: (B) C Ronaldo

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 28 September 

S1E75: Tejas Express 

Q1: Which of these is usually used to make Agra petha?

Answer 1: (D) Ash Guard

Q2: Which company owns the soap brand Lifebuoy?

Answer 2: (A) Unilever

Q3: The ‘INDIAai’ initiative is related to which technology?

Answer 3: (A) Artificial Intelligence

Q4: Who is the current Chief Election Commissioner of India?

Answer 4: (B) Sushil Chandra

Q5: Which actor was awarded Pakistan’s civilian honor Nishan-e Imtiaz in 1998?

Answer 5: (A)Dilip Kumar

Q6: The first Tejas Express train ran from Goa to which city?

Answer 6: (A) Mumbai

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers Today 27 September

S1E74: Yuvi’s Smashing Sixes

Q1: Which of these is not the name of a laundry detergent

Answer 1: (C) Lizol

Q2: Which team won the first ipl season in 2008

Answer 2: (C) Rajasthan Royals

Q3: Who among these is not an Indian author

Answer 3: (D) Mohammad Hanif

Q4: Which of these is not an Indian army regiment

Answer 4: (D) Kerala Scouts

Q5: Who was the bowler that Yuvraj Singh hit for six sixes in an over

Answer 5: (D) Option 4

Q6: Fortune sundrop and Dhara are some brands of what product

Answer 6: (A) Edible Oil

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 26 September

S1E73: Symbol Of Love

Q1: Which actor appeared on MTV Roadies as a contestant?

Answer 1:  Ayushmann (Option 2)

Q2: In which century was the Taj Mahal built?

Answer 2:  1600

Q3: Who is famous for using the term ‘tracer bullet’ during cricket commentary?

Answer 3:  Ravi Shastri

Q4: In which year did India win an Olympic hockey medal before 2021?

Answer 4:  1980

Q5: Which of these was developed first?

Answer 5:  Atom Bomb

Q6: Which of these is also the part of a book?

Answer 6:  Spine

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 25 September

S1E72: Gogo Naam Hai Mera

Q1: Who played the role of Crimemaster Gogo in Andaz Apna Apna?

Answer 1:  OPTION 2 –Shakti Kapoor

Q2: Which of these is also the name of a session in Parliament?

Answer 2:  Question Hour

Q3: The terms ‘6 pack’ and ‘8 pack’ are associated with which of these body parts?

Answer 3: Abdomen

Q4: What is SRK’s character’s job in the movie Jab Harry Met Sejal?

Answer 4:  Tourist Guide

Q5: In cricket after the fall of how many wickets does the 11th batsman enter the field?

Answer 5:  9

Q6: With respect to physics convex and concave are different types of what?

Answer 6:  Lens 

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 24 September

S1E71: Rawalpindi Express

Q1: Where is the Ranthambore national park located?

Answer 1:  Rajasthan

Q2: Which Pakistani bowler’s book is called controversially yours?

Answer 2:  Shoaib Akhtar

Q3: The movie the big bull is based on whose story?

Answer 3:  Harshad Mehta

Q4: Which of these is a car by honda?

Answer 4:  Amaze

Q5: Balasaheb Thackeray founded which political party?

Answer 5:  Shiv Sena

Q6: An ent specialist doctor does not work on which of these parts?

Answer 6:  Teeth

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 23 September

S1E70: Horn OK Please

Q1) Which phrase painted behind trucks was banned by the Maharashtra government in 2015?

Answer: Horn Ok Please

Q2) What sort of animal is the mascot of Indian oil?

Answer: Rhino

Q3) Which is the most spoken Indian language after Hindi?

Answer: Bengali

Q4) Which of these has Elon Musk’s company SpaceX sent to space?

Answer: Tesla Car

Q5) As of August 2021 who is the only living former President?

Answer: Option 3

Q6) Which of these is situated at the highest elevation?

Answer: Bengaluru

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 22 September

S1E69: Bikini Dweep?

Q1: Which of these is named after an island in the Pacific

Answer 1:  Bikini

Q2: What are toned double toned and skimmed all varieties of

Answer 2:  Milk

Q3: Which of these medical conditions is classified into type 1 and type 2

Answer 3:  Diabetes

Q4: Which of these is a symbol of AIDS awareness

Answer 4:  Red Ribbon

Q5: Which of these phrases us found on the google.com homepage

Answer 5: I’m Feeling Lucky

Q6: Who among these is the daughter of Tamil superstar Gemini Ganeshan

Answer 6:  Rekha

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 September

S1E68: Ronaldo Reunited

Q1: Which of these countries is known as the land of the rising sun?

Answer 1: (C) Japan

Q2: Which of these is responsible for controlling the glucose levels in the blood?

Answer 2: (B) Insulin

Q3: Which city is known as the diamond city of India?

Answer 3: (D) Surat

Q4: Devendra Jhajharia won a silver medal in the Tokyo 2020 para Olympic in which of these events?

Answer 4: (A) Javelin Throw

Q5: Which country’s flag features the sun and the moon on it?

Answer 5: (C) Nepal

Q6: Which club has signed Christiano Ronaldo from Juventus in 2021?

Answer 6: (C) Option 3, Manchester United

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 20 September

S1E67: Taste Of India

Q1:  Misal pav is a street food item from which statte

Answer 1:  Maharashtra

Q2: In which of these movies is Shah Rukh Khan not called Rahul?

Answer 2:  Mohabbatein

Q3: Which of these delicacies would you associate with Rajasthan?

Answer 3:  Dal Bati Churma

Q4: Which of these music directors is noted for wearing gold jewellery?

Answer 4: Bappi Lehri

Q5: Which brand has the tagline The Taste of India?

Answer 5:  Amul

Q6: Which of these was discontinued by Apple from iPhone 7?

Answer 6:  Headphone Jack

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 19 September

S1E66: The Khel Ratna

Q1: Which popular street snack is also known as puchka and gol gappa in some parts of India?

Answer 1: (D) Panipuri

Q2: What is used on Indian sweets to make them look attractive and also to increase their shelf life?

Answer 2: (B) Silver Foil

Q3: Which movie features the character, Captain Andrew Russell?

Answer 3: (B) Lagaan

Q4: Which of these is operated by a pilot?

Answer 4: (B) Plane

Q5: The Khel Ratna award was renamed after whom in 2021?

Answer 5: (B) Major Dhyan Chand

Q6: How many zeros are there in one crore

Answer 6: (C) 7

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 18 September

S1E65: Golden Quadrilateral

Q1) The construction of the new Indian Parliament House comes under which project?

Answer: Central Vista

Q2) If a bowler takes a hat-trick how many wickets has he taken in succession?

Answer: 3

Q3) Which of these was launched by PM Modi?

Answer: Smart City Mission

Q4) In which of these movies have Shah Rukh Khan and Salman Khan appeared together?

Answer: Kuch Kuch Hota Hai

Q5) The Golden Quadrilateral highway is meant to connect Mumbai/Delhi/Kolkata and which metro?

Answer: Chennai

Q6) Which of these actresses has not won the Miss India title?

Answer: Deepika P

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 17 September

S1E64: Hit Man

Q1) Mahatma Gandhi met which of these figures?

Answer: Charlie Chaplin

Q2) The feathers of which of these are generally used to make a badminton shuttlecock?

Answer: Goose

Q3) In the Ramayan Jambavan was called the king of what?

Answer: Bear

Q4) A gharial is which type of reptiles found in central India?

Answer: Crocodile

Q5) As of July 2021 how many double hundreds has Rohit Sharma scored in ODIs?

Answer: Three (3)

Q6) Which Indian chef has cooked for former US President Barack Obama at the which house?

Answer: Vikas K.

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 16 September

S1E63: Pi Pi Ki Keemat

Q1: Yeast is a fungus which is used in which of these commonly

Answer 1:  Baking

Q2: Which of these usually comes as top load or front load

Answer 2:  Washing Machine

Q3: Which of these cricketers is from Karnataka

Answer 3:  KL Rahul

Q4: In which year was the movie Kaho Naa Pyaar hai released

Answer 4:  2000

Q5: What post was Venkaiah Naidu elected to in 2017

Answer 5:  Vice President

Q6: Which of these values is equal to 3.14

Answer 6: PI

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 15 September

S1E62: Gangam Style

Q1) Which of these places is a famous pilgrimage site for devotees of Sai Baba?

Answer: Shirdi

Q2) kiwi is a term used to refer to people from which country?

Answer: New Zealand

Q3) Which artist made the first video on YouTube to read 100 crore views?

Answer: PSY

Q4) Which of these is a symbol of breast cancer?

Answer: Option A

Q5) Who is the founder of Maharashtra Navnirman Sena party?

Answer: Raj Thackerey

Q6) Which of these directors is married to a playback singer?

Answer: Vishal B

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 14 September

S1E61: Boom Boom Bumrah

Q1) Which of these states does President Ramnath Kovind come from?

Answer: Uttar Pradesh

Q1) Which of these spices is taken from the flower of the plant?

Answer: Saffron

Q2) Which of these players is usually not a wicketkeeper?

Answer: Jasprit Bumrah

Q3) Payasam is the south-Indian equivalent of which sweet dish?

Answer: Kheer

Q4) The Nationalist Congress Party was started by which politician after splitting with the congress?

Answer: Sharad Pawar

Q5) What does the S in the Indian organization ISRO stands for?

Answer: Space

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 13 September

S1E60: Welcome 1983

Q1: Which of these is the symbol for Bluetooth?

Answer:  Option 4

Q2: What is the highest Indian honor for gallantry in peacetime?

Answer:  Ashoka Chakra

Q3: Which popular indoor sport has a smooth disc called a striker used by the player?

Answer:   Carrom

Q4: Ranveer Singh will portray which famous cricketer in the upcoming movie 83?

Answer:  Kapil Dev

Q5: Which of these army ranks is the senior-most?

Answer: Colonel

Q6: Udyan Sagar is the real name of which popular Indian DJ

Answer: Nuclaya

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 12 September

S1E59: The Fall Of Afghan

Q1: In which year did Jawaharlal Nehru pass away

Answer 1:  1964

Q2: What is the maximum length of a test cricket match

Answer 2:  5 DAY

Q3: Which of these animals has a tightly curled tail

Answer 3:  PUG (Option 3)

Q4: Which of these people is appointed by the President to the state

Answer 4: GOVERNOR

Q5: Which of these usually comes in white or brown color

Answer 5: EGG

Q6: Which country’s government is now being controlled by an Islamist militant organization

Answer 6:  AFGHANISTAN

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 11 September

S1E58: Masala Dosa Ya Samosa

Q1: Harmandir Singh is a religious site known by what popular name

Answer: GOLDEN TEMPLE

Q2: Leander Paes is an Olympic medalist for India in which sport

Answer: TENNIS

Q3: Which of these originated as a fried triangular snack in central Asia

Answer: SAMOSA

Q4: Which actor’s real last name is Bhavani

Answer:  RANVEER SINGH

Q5: Which of these makes a right angle or 90 degrees in an analog clock

Answer: 3′ CLOCK

Q6: Gobi desert and Manchurian plain are geographical features of which of these countries

Answer: CHINA

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 10 September

S1E57: Gold & Bronze In Tokyo

Q1:  In which famous Hindi movie do the friends Jai and Veeru appear

Answer 1:  SHOLAY

Q2:  India lost the world test championship final in cricket to which country in June 2021

Answer 2:  NEWZEALAND

Q3: Which of these film directors is also a popular dance choreographer

Answer 3:  FARAH KHAN

Q4: Sandesh is a sweet milk dessert from which cuisine

Answer 4: BENGALI

Q5: India won a medal in which team sport at the Tokyo Olympic after 41 years

Answer 5:  HOCKEY

Q6: In which language was the movie Kabir sinh remade

Answer 6: TELUGU

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 9 September

S1E56: The Beginning Of A Legend

Q1: In which numeric series has apple not released their iPhone?

Answer: 9

Q2: Which character’s full name is Barbie Millicent Roberts?

Answer: BARBIE

Q3: What does the g in GB in computing stand for?

Answer: GIGA

Q4: Which of these is a type of cooktop or stove?

Answer: INDUCTION

Q5: What does the o in OLED stand for?

Answer: ORGANIC

Q6: In which year did ar Rahman make his film debut as a music director?

Answer: 1992

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 8 September

S1E55: India Ki Shaan 

  1. What is the name of the new movie directed by Farhan Akhtar?

    Answer: Jee Le Zara

  2. Neeraj Chopra the Olympic gold medalist comes from which state?

    Answer: Haryana

  3. Which of these is not the name of a news channel?

    Answer: Star Gold

  4. Which company’s logo is seen on Virat Kohli’s bat?

    Answer: MRF

  5. Ustad Zakir Hussain and his father are famous for playing which instrument?

    Answer: Tabla

  6. The Olympics take place once in how many years?

    Answer: 4 [Four]

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 7 September

S1E54: Grandmaster

Q1: Which of these snacks has the word Kacchi in it after the region of Gujarat?

Answer 1:  Dabeli

Q2: Which Indian politician played the role of Tulsi Virani in Kyunki Saas Bhi Kabhi Bahu Thi?

Answer 2:  Smriti Irani

Q3: Which zodiac symbol is also the name of a car made by an Indian company?

Answer 3: Scorpio

Q4: Which of these is not a deodorant brand?

Answer 4:  Red Tape

Q5: Which of these state governments is the official sponsor of the Indian hockey team?

Answer 5: Odisha 

Q6: The title grandmaster is given in which sport

Answer 6:  Chess

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 6 September

S1E53:  Wheels? NoThanks

Q1: Which of these desserts uses seviyan or thin noodles?

Answer 1: FALUDA

Q2: Which of these vehicles moves on metal treads and not wheels?

Answer 2: BATTLE TANK

Q3: The Bangabandhu National Stadium is located in which city?

Answer 3:  DHAKA

Q4: Which singer was married to the actress Madhubala?

Answer 4:  KISHOR KUMAR (option 2)

Q5: How many medals did India win in the Tokyo 2020 Olympics?

Answer 5:  7

Q6: Which actor who mostly does comedy films is nicknamed Chi-Chi?

Answer 6: GOVINDA (option 1)

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 5 September

S1E52: Olympic Gold Mein Silver

  1. Which of these organizations uses the motto ‘Zindagi ke saath bhi Zindagi ke baad bhi’?

    Answer: LIC

  2. Which of these is the larger size of paper?

    Answer: A1

  3. Which of these is another name for table tennis?

    Answer: Ping Pong

  4. Which of these months has only 30 days?

    Answer: September

  5. An Olympic gold medal is made mostly of what?

    Answer: Silver

  6. The company LG is from which of these countries?

    Answer: South Korea

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 4 September

S1E51: ModiJi on Air

Q1: Which of these sweets is made of boiling and reducing milk

Answer 1: RABRI

Q2: What are the radio addresses that prime minister Narendra Modi conducts called

Answer 2: MAN KI BAAT

Q3: How many limbs does an octopus have

Answer 3: EIGHT

Q4: Which of these is not a type of tv screen

Answer 4: 4 STROKE

Q5: India completed how many years of independence in 2021

Answer 5: 74

Q6: Bajrang punia won an Olympic medal for India in which sport

Answer 6:  WRESTLING

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 3 September

S1E50: Jalebi ya Laddoo

Q1: The street food Jhalmuri made of puffed rice is found popularly in which state

Answer:  WEST BENGAL

Q2: Which food item does the children’s cartoon Chota Bheem especially like

Answer:  LADDOO

Q3: In which film does Vivek Oberoi play a gangster named Maya Dallas

Answer: SHOOTOUT AT LOKHANDWALA

Q4: Which of these is not a company based in the education sector

Answer: DUNZO

Q5: Who is the president of the Bahujan Samajwadi party

Answer: MAYAWATI

Q6: Which of these is the name of a phone made by Google

Answer: PIXEL

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 2 September

S1E49: Bollywood’s Shahenshah

Q1: Which Of These Is Seen On The Cover Of An Indian Passport?

Answer 1:  SATYA MEV JAYATE

Q2: The Name Of Which Of These Means ‘Pleasure To The Eyes’?

Answer 2:  NAINSUKH

Q3: For Which Of These Roles Has Amitabh Bachchan Not Won A National Film Award For Best Actor?

Answer 3:  SHOLAY

Q4: Lalu Prasad Yadav Has Served As Chief Minister Of Which State In The Past?

Answer 4:  BIHAR

Q5: Which Of These Is A Sweet Flatbread Mainly Eaten In Maharashtra?

Answer 5:  PURAN POLI

Q6: The Indian Ocean Tsunami Occurred In Which Of These Years?

Answer 6:  2004

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 1 September

S1E48: One Man Many Personalities

Q1: Which Bollywood Actress Is Nicknamed Bebo?

Answer 1: KAREENA 

Q2: Undhiyu Is A Dish Associated With Which Of The States.

Answer 2:  GUJRAT

Q3: Which Freedom Fighter From The 1857 Revolt Did Aamir Khan Play On Screen?

Answer 3:  MANGAL PANDEY

Q4: Which Sport Did Rajyavardhan Rathore Win An Olympic Medal In?

Answer 4:  SHOOTING

Q5: As Of July 2021 Which Of These Is India’s Fastest Train,

Answer 5:  VANDE BHARAT

Q6: Who Is The Author Of The 2013 Book Titled How Not To Make Money?

Answer 6:  RAJ KUNDRA

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 31 August

S1E47: The People’s President

  1. Which of this food originates from Bihar.

    Answer: Litti Chokha

  2. Which of these animals is used by the Border Security Force for patrolling?

    Answer: Camel

  3. Which of these actors has played a character named ‘Prem’ the most number of times?

    Answer: Salman K.

  4. Michael Phelps has won the most number of Olympic medals competing in which sport?

    Answer: Swimming

  5. What was the profession of APJ Abdul Kalam befor he became the President of India?

    Answer: Scientist

  6. What date is celebrated as Kargil Vijay Diwas?

    Answer: July 26

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 30 August

S1E46: Alia Circuit

Q1: What Is The Name Of The Character Played By Arshad Warsi In The Munna Bhai Films?

Answer 1:  Circuit

Q2:  Which Snack Company Was Started In A Small Shop In Bikaner In 1937?

Answer 2:  Haldiram

Q3: The 12 Jyotirlingas Are Dedicated To Which God?

Answer 3:  Lord Shiva

Q4: Which City Is The Birthplace Of Subhas Chandra Bose?

Answer 4:  Cuttack

Q5: In The Game Of Football What Does The First Yellow Card Mean?

Answer 5:  Caution

Q6: Which Freedom Fighter Was Popularly Known As Lokmanya?

Answer 6: 4th option

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 29 August

S1E45: Mango Ka Naamkaran

Q1: Which Of These Indian Actresses Has Won The Miss Universe Crown

Answer 1:  Sushmita Sen

Q2: Which Of These Names Is Also A Well Known Headphone Brand

Answer 2: Bose

Q3: Which Of These Fruits Gets Its Name From An Indian Language

Answer 3: Mango

Q4: Which Of These Is The Name Of A Type Of Delivery In Cricket

Answer 4: Googly

Q5: Kamala Harris Holds What Position In The Us

Answer 5: Vice President

Q6:In Which City Is The Gol Gombuz Located

Answer 6: Bijapur

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 28 August

S1E44: Jalebi Baby

Q1: Which Athlete Is Known As The ‘Flying Sikh’?

Answer 1: (C) Milkha Singh

Q2: Which Event Happens Only Once In 12 Years?

Answer 2: (B) Purn Kumbh Mela

Q3: Who Became The Chief Minister Of Delhi After Sheila Dixit In 2013?

Answer 3: (B) Arvind K

Q4: On Which Date Is Ambedkar Jayanti Celebrated?

Answer 4: (B) 14 April

Q5: The Election Commission Of India Issues Which Of These?

Answer 5: (B) Voter ID

Q6: Asha Bhosle Is The Younger Sister Of Which Singer?

Answer 6: (B) Lata M

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 27 August

S1E43: Aap Ki Adalat

  1. Which news reporter hosts the TV Show Aap Ki Adalat?

    Answer: Rajat S.

  2. Which Indian city got the first metro rail service?

    Answer: Kolkata

  3. Which of these sweets is deep-fried in oil?

    Answer: Jalebi

  4. The company Onida mainly sells which kind of products?

    Answer: Electronics

  5. ‘Dialysis’ is performed for blood purification when which organ is damaged?

    Answer: kidney

  6. The son of which of these politicians is the Secretary of the BCCI?

    Answer: Amit S

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 26 August

S1E42: Kakori Kebab

Q1: What Is The Name Of The Overused To Break Ties In ODI Cricket

Answer 1:  SUPER OVER

Q2: Which Of These Sometimes Comes With 12-15 Gears

Answer 2:  CYCLE

Q3: The Town Of Kakori In Uttar Pradesh Is Famous For Whar Dish

Answer 3:  KEBAB

Q4: Which Of These States Is Not In India’s Northeast

Answer 4: ODISHA

Q5: Which Politician Founded The Trinamool Congress Party

Answer 5: MAMTA BANERJI

Q6: Which Of These Comes In Types Of B/Hb And 2b

Answer 6:  PENCIL

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 25 August

S1E41:Mrs. Jonas ya Mrs. Kohli 

  1. Which of these flowers grows mainly in water?

    Answer: Lotus

  2. What is the currency of Japan called?

    Answer: Yen

  3. Which of these actress made her debut last?

    Answer: Anushka S

  4. In which of these countries was the 2014 IPL held?

    Answer: UAE

  5. From which state was Chhattisgarh create?

    Answer: Madhya Pradesh

  6. Which country is closest to the southernmost point of mainland India?

    Answer: Sri Lanka

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 24 August

S1E40: King of Clay

Q1: Rafael Nadal Is A Superstar In Which Sport

Answer 1:  TENNIS

Q2: The Father Of Which Of These Actors Is A Film Director

Answer 2: VARUN D

Q3: In Which State Was Kalpana Chawla Born

Answer 3:  HARYANA

Q4: Who Among These Is The Son Of A Sportsman

Answer 4:  SAIF ALI KHAN

Q5: Which Airline Uses The Code 6E For Their Flights

Answer 5:  INDIGO

Q6: Which Of These Is Coated On Cookware To Give It A Non-Sticky Property

Answer 6:  TEFLON

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 23 August

S1E39: The Hitman

  1. Which cricketer is known by the nickname ‘Hitman’?

    Answer: Rohit Sharma

  2. Rani Mukherji is the cousin of which of these actresses?

    Answer: Kajol

  3. Which body part is mainly affected by jaundice?

    Answer: Liver

  4. Which dish is said to have originated in mumbai from leftover vegetables.

    Answer: Pav Bhaji

  5. In which year did Narendra Modi become Chief Minister of Gujarat?

    Answer: 2001

  6. Which of these is the logo of SBI?

    Answer: Option 1

 

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 22 August

S1E38: Yo Yo Honey Singh

Q1) Which of these is an Olympic event in running?

Answer: Relay

Q2) Select the correct logo fo Mercedes-Benz.

Answer: Option 3

Q3) Which popular Indian musician’s real name is Hirdesh Singh?

Answer: Honey Singh

Q4) Which of these is a State Capital?

Answer: Bhopal

Q5) Who majorly owns Wipro?

Answer: Azim Premji

Q6) The Chief Minister of which of these states tendered his resignation in July 2021?

Answer: Karnataka

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 August

S1E37: Latte ya Filter Coffee?

Q1: Which of these instruments is usually played as a pair?

Answer: Tabla

Q2: What is the name of Salman and Arbaaz Khan’s third brother?

Answer: Sohail

Q3: Which is the smallest State in India by area?

Answer: Goa

Q4: Which of these beverages has varieties like Mocha/Latte and Filter?

Answer: Coffee

Q5: Which of these would you find on an electronic voting machine?

Answer: NOTA

Q6: Virat Kohli plays Ranji Trophy cricket for which side?

Answer: Delhi

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 20 August

S1E36: Human-Computer

Q1: Identify the correct logo of Mcdonald

Answer: (C) MACD

Q2: In which year was Kabhi  Khusi  Kabhi  Gham released?

Answer: (A) 2001

Q3: Who was the first batsman to score 10000 runs in test cricket?

Answer: (A) Sunil Gavaskar

Q4: In the 2020 biopic Vidya Balan played which mathematician known as the human-computer?

Answer: (A) Shakuntala Dewi

Q5: Which of these brands was founded by a woman?

Answer: (A) The Body Shop

Q6: Which of these has a fist as its  State animal?

Answer: (A) Lakshadeep

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 19 August

S1E35: Shivaji of the South

Q1: Which South-Indian Superstar’s real name is Shivaji Rao Gaekwad’?

Answer: Rajnikant

Q2: The dessert ‘Double Ka Meetha’ uses which primary ingredient?

Answer: Bread

Q3: The women’s weightlifting silver medallist at the Tokyo Olympics shares her name with which of these people?

Answer: Mirabai

Q4: Which of these state capitals is the closest to New Delhi?

Answer: Chandigarh

Q5: What does the ‘A’ in ‘AYUSH’ Ministry stand for?

Answer: Ayurdeva

Q6: Which is the First Men’s Cricket team to win an ODI World Cup final hosted on its own soil?

Answer: India

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 18 August

S1E34: India’s Own Superhero

Q1: How many days are there in a leap year?

Answer: 366

Q2: The film character Krishna Mehra is better known as?

Answer: Krish

Q3: Which of these is not a Racquet Sport?

Answer: Hockey

Q4: Which of these animals cannot live in very cold regions?

Answer: Crocodiles

Q5: What was the capital of India before New Delhi?

Answer: Kolkata

Q6: Sunil Mittal is the Founder of which Indian Telecom Company?

Answer: Airtel

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 17 August

S1E33: Cricket Extravaganza

Q1: The national song of India is composed in which language?

Answer: Sanskrit

Q2: Shimla is famous for which of these fruits?

Answer: Apple

Q3: How often does the cricket world cup usually takes place?

Answer: 4 Years

Q4: Which of these vehicles is the electoral symbol of the Samajwadi Party?

Answer: Option 2

Q5: Which of these is not a Police Rank?

Answer: Captain

Q6: How often does the Indian Census usually take place?

Answer: 10 Years

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 16 August

S1E32: Origin of Basketball

Q1: Baskin Robbins & Kwality Wall’s Are Famous For Making Which Food Item?

Answer: Ice Cream

Q2: Which Bollywood Actor Is Nicknamed Duggu?

Answer: Hrithik R

Q3: Indica Was Sold By Which Automobile Company?

Answer: (Option 1 ) TATA Motors

Q4: Which Indian State Shares Its Border With The Most Number Of Other States?

Answer: Uttar Pradesh

Q5: In Which Country Did Basketball Originate From?

Answer: United States of America

Q6: Which Community Is Known For The Popular Dish ‘Dhansak’?

Answer: Parsi

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 15 August

S1E31: The Universe Boss

Q1: Which cricketer is nicknamed Universe Boss?

Answer: Chris Gayle

Q2: Which of these was earlier named after a British queen?

Answer: Chatrapati Shivaji Terminus

Q3: Which comedian become popular due to his bit Sakht Launda?

Answer: Zakir Khan

Q4: Which of this player did not participate in the Tokyo Olympics?

Answer: Saina Nehwal

Q5: Which of these usually gives a blue flame?

Answer: LPG Gas

Q6: Which state’s chief minister is Himanta Biswa Sharma?

Answer: Assam

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 14 August

S1E30: Women Empowerment

Q1: In which country is the Great Pyramid of Giza situated?

Answer: Egypt

Q2: Select the hill station?

Answer: Ooty

Q3: Which of these is not a fielding position in cricket?

Answer: Midfielder

Q4: Which of these is owned by Pepsi?

Answer: Mirinda

Q5: Which of these is not a direct plant product?

Answer: Honey

Q6: Who became India’s first female President in 2007?

Answer: Pratibha P

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 13 August

S1E29: Cricketer to Politician

Q1) In which year did India become a Republic?

Answer: 1950

Q2) Which of these is not a card found in the playing cards?

Answer: Minister

Q3) Mirrored writting is seen on the front of which of these?

Answer: Option 2

Q4) In July 2021 which former cricketer became head of the congress party in Punjab?

Answer: Navjot S 

Q5) Which of these words is associated with the 50th anniversary?

Answer: Golden

Q6) Which of these is longer?

Answer: 6 Feet

Sirf Ek Minute Quiz Answers 12th August

S1E28: The Knight in the Dark?

Q1) Which Institution Prints The Indian Currency Notes?

Answer: RBI

Q 2) The Joker Is The Main Enemy Of Which Comic Book Character?

Answer: Batman

Q3) Gobar Gas Mainly Contains Which Gas?

Answer: Methane

Q4) Which Indian Railway Station Was Named As A UNESCO World Heritage Site In 20047

Answer: Chatrapati Shivaji Terminus

Q5) Which London-Born Politician Wrote ‘An Era Of Darkness?

 Answer: S. Tharoor

Q6) Which Of These Is The Westernmost?

Answer: Madhya Pradesh

Sirf Ek Minute Quiz Answers 11th August

S1E27: Singapore: Country ya City?

Q1) which colour is formed on mixing red and yellow? 

Answer: Orange

Q 2)Which of these is a continent?

Answer: Australia

Q3) In the film Neerja which airline does Neeja Bhanot work for? 

Answer: Pan Am

Q4) Which direction does a compass always point towards? 

Answer: North

Q5) Which of these cricketing events was the first to be held?

 Answer: Women’s ODI World Cup

Q6) which of these is the name of a country and a city?

Answer: Singapore

Sirf Ek Minute Quiz Answers 10th August

S1E26: Lord’s Mein Dadagiri

Q1) Which crickert took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s? 

Answer: Sourav Ganguly

Q 2) Which of these is not taken from a plant?

Answer: Black Salt

Q3) Which singer-songwritter-dancer’s autobiography is titled ‘Moonwalk’? 

Answer: MJ

Q4) Which of these is a prime number? 

Answer: 79

Q5) The Statue of Unity depicts which Indian statesman?

 Answer: Sardar Vallabhbhai

Q6) How many times has the Indian Women’s cricket Team won the T20 World Cup? 

Answer: 0

Sirf Ek Minute Quiz Answers 9th August

S1E25: I for Apple

Q1) Which of these is made up of only numbers?

Answer: Aadhar

Q2) Which of these cricketers is married to a professional squash player?

Answer: Option 4

Q3) What does the letter G in GST stands for?

Answer: Goods

Q 4) The maximum products of Apple start from which alphabet?

Answer: I

Q5) The wife of who among these is an MP?

Answer: Dharmendra

Q6) A Rubik’s cube has how many faces?

Answer: 6

Sirf Ek Minute Quiz Answers 8 August

S1E24: Wizard of Hockey

Q1) The Sanchi Stupa can be found in which Indian state?

Answer: Madhya Pradesh

Q 2) The Sanchi Stupa can be found in which Indian state?

Answer: Bangladesh War

Q3) Where does Bermuda short get its name from?

Answer: Place

Q4) Which of these is a part of UAE?

Answer: Abu Dhabi

Q5) Who among the following is known as the ‘Wizard of Hockey?

Answer: Dhyan Chand

Q6) Which of these brands is not named after a person?

Answer: Bournville

Sirf Ek Minute Quiz Answers 7 August

S1E23: The Real Hero

Question 1) The song Lungi Dance is a tribute to which actor?

Answer: Rajnikanth

Question 2) What is the maximum number of deliveries in a T20 match if there are no extras?

Answer: 240

Question 3) Who was the first Law Minister of India?

Answer: BR Ambedkar

Question 4) Which Indian Air Force officer was held captive in Pakistan in February 2019?

Answer: Abhinandan Varthaman

Question 5) Which is the most abundant element in the universe?

Answer: Hydrogen

Question 6) In 1930 who formed the ‘Vanar Sena’ of children to help Congress during the freedom struggle?

Answer: Indira Gandhi

Sirf Ek Minute Quiz Answers 6 August

S1E22: Cricket-Bollywood Jodi

Question 1) Which of these actors launched her book about pregnancy in July 2021?

Answer: Kareena 

Question 2) Which sea is on India’s Eastern coast?

Answer: Bay of Bengal

Question 3) Corona virus is named so because it resembles which of these objects?

Answer: Crown

Question 4) Which Indian cricketer married film actress Geeta Basra in 2015?

Answer: Harbhajan Singh

Question 5) In 1999 at the age of sixteen who participated and won the TV music reality show SaReGaMa?

Answer: Shreya Ghosal

Question 6) Which of these UNESCO World Heritage sites is in Jaipur?

Answer: Option 1

Sirf Ek Minute Quiz Answers 5 August

S1E21: Classical Dance Ki Rani?

Question 1) In 3 idiots which object is modified to help deliver the baby?

Answer: Option 1

Question 2) The capital of which of these states is located on the banks of the River Ganga?

Answer: Bihar

Question 3) In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India?

Answer: Basketball

Question 4) Who is married into the Chopra family?

Answer: Rani Mukerji

Question 5) Which of these is also the name of a classical dance form?

Answer: Manipuri

Question 6) The modern version of which of these sports was invented in India?

Answer: Badminton

Sirf Ek Minute Quiz Answers 4 August

S1E20: Shataranj ka Khel

Question 1) What direction do you have to travel from Mumbai to get to Delhi?

Answer: North

Question 2) Which of these lives on trees?

Answer: Koalas

Question 3) What syndrome does Rani Mukherjee suffer from in ‘Hichki’?

Answer: Tourette’s

Question 4) Which ministry is incharge of the Central Board of Film Certification?

Answer: Information and Broadcasting

Question 5) Pick the odd one out?

Answer: Chess

Question 6) Which of these covers just over 70% of the earth’s surface?

Answer: Water

Sirf Ek Minute Quiz Answers 3 August

S1E19: Freedom Memorial

Question 1) Rajghat is the memorial of which freedom fighter?

Answer: M. Gandhi

Question 2) Ayushmann Khurrana starred in which out of the two movies?

Answer: Shubh Managal Savdhaan

Question 3) What should be used in case of an electrical fire.

Answer: Sand

Question 4) Which name of Shiva means ‘blue necked’?

Answer: Neelkantha

Question 5) What does B in BSF stands for?

Answer: Border

Question 6) In which state was the Aadhaar card first issued in India?

Answer: Maharashtra 

Sirf Ek Minute Quiz Answers 2 August

S1E18: Masked Superheroes

Question 1) What do you get if you add the largest single-digit number with the smallest double-digit number?

Answer: 19

Question 2) Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer: Cricket Ball

Question 3) Which of these rupee notes is currently not available in India?

Answer: 1000

Question 4) The rulers of which of these regions used ‘Rana’ as a title?

Answer: Mewad

Question 5) What is the color of the ball used in day-night cricket?

Answer: Pink

Question 6) Which of these superheroes has no superpowers?

Answer: Batman

Sirf Ek Minute Quiz Answers 1 August

S1E17: Persian Dum

Question 1) In Udta Punjab which of these is Alia Bhatt’s character passionate about?

Answer: Hockey

Question 2) Which of these landmarks appears on the Rs.20 note?

Answer: Option 1

Question 3) Which of these gets its name from a Persian word meaning ‘fried’?

Answer: Biryani

Question 4) Which of these is mainly a reading device?

Answer: Kindle

Question 5) In cricket what does the Umpire mean by making a rectangular sign with his index fingers?

Answer: TV Umpire

Question 6) Which of these rivers originates in Tibet?

Answer: Brahmaputra

Sirf Ek Minute Quiz Answers 31 July

S1E16: Govinda No. 1

Question 1: Which of these movies does not star Govinda in the lead?

Answer: Biwi No. 1

Question 2: Which Indian union territory is the largest by area?

Answer: Ladakh

Question 3: Which of these is the logo of the political led by the Chief Minister of Delhi?

Answer: Broom

Question 4: In July 2021 which Indian became No1. on the ICC women’s ODI batting ranking?

Answer: Option 1

Question 5: Who was the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer: Bachendri Pal

Question 6: Where is India’s only submarine museum found?

Answer: Vishakhapatnam

Sirf Ek Minute Quiz Answers 30 July

S1E15: Akki: Actor Ya Author?

Question 1) Who’s wife among these is also the best-selling author?

Answer: Akshay Kumar

Question 2)What color is the background of the flag of the United Nations?

Answer: Blue

Question 3) Which of these organs cannot be transplanted for use in another human’s body?

Answer: Brain

Question 4) In which year did India defeat Pakistan in the Bangladesh War?

Answer: 1971

Question 5) By what name is Salman Khan’s character Avinash Singh Rathore popularly known?

Answer: Tiger

Question 6) Which of these people has an ISRO satellite named after them?

Answer: Kalpana Chawla

Sirf Ek Minute Quiz Answers 29 July

S1E14: Metro Man

1: How many years will a 20-year-old have spent as a teenager?

Answer – Seven

2: The playing surface of which of these is cleaned using powder?

Answer – Carrom

3: In which year was Narendra Modi first elected as PM?

Answer – 2014

4: Which part of the human body is mainly affected by tuberculosis?

Answer – Lungs

5: Which of these is a type of machine gun?

Answer – AK-47

6: Who is popularly known as the ‘Metro Man’?

Answer – E Sreedharan

Sirf Ek Minute Quiz Answers 28 July

S1E13: Italian Delicacy

1: In the movie Andhadhun – Ayushmann Khurrana’s character plays what instrument?

Answer – Piano

2: K-Pop refers to pop music from which of these countries?

Answer – South Korea

3: What does the U in UPSC stand for?

Answer – Union

4: Which of these brands is named after a type of cat?

Answer – Puma

5: Which Indian-born engineer was appointed Chairman of Microsoft in June 2021?

Answer – Satya Nadella

6: Gelato is a type of which of these?

Answer – Ice Cream

Sirf Ek Minute Quiz Answers 27 July

S1E12: World Cup Winning Team

1: Which of these actors wrote a memoir named ‘Khullam Khulla’?

Answer – Rishi Kapoor

2: What does the ‘P’ in Pin Code stand for?

Answer – Postal

3: The Pushkar Fair is held in which state?

Answer – Rajasthan

4: Where was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer – Kharagpur

5: Whose birthday is celebrated as Engineer’s Day in India?

Answer – M Visvesvaraya

6: Who was the Indian cricket team’s coach when they won the 2011 ODI World Cup?

Answer – Gary Kirsten

Sirf Ek Minute Quiz Answers 26 July

S1E11: Player bana Coach

1: What does the R in the gear stick represent?

Answer – Reverse

2: Which movement launched by the Government in 2014 encourages companies to manufacture their products within the country?

Answer – Make in India

3: Who among these has coached the Indian Cricket Team?

Answer – Anil Kumble

4: A BIS hallmark is given to which of these?

Answer – Gold Jewellery

5: How many digits are there in the Aadhaar number issued by the UIDAI?

Answer – 12

6: Which of these sports involves throwing an object the longest distance?

Answer – Shot Put

Sirf Ek Minute Quiz Answers 25 July

S1E10: Land of Temples and Sarees

Question 1) Pick the odd one out.

Answer: Anshula & Jhanvi

Question 2) What does the L in an LED screen stand for?

Answer: Light

Question 3) In which year did demonetisation take place?

Answer: 2016

Question 4) Which of these passes through India?

Answer: Tropic of Cancer

Question 5) Who is the Vice President of India?

Answer: M. Venkaiah Naidu

Question 6) Where is Kanchipuram silk sarees from? 

Answer: Tamil Nadu

Sirf Ek Minute Quiz Answers 24 July

S1E9: Khan Khronology

Question 1) Who won the first IPL?

Answer: Rajasthan Royals

Question 2) Which of these movies were released first?

Answer: Karan Arjun

Question 3) What animal appears on the Lamborghini logo?

Answer: Bull

Question 4) President Dr. S Radhakrishnan’s birthday is celebrated as what?

Answer: Teachers Day

Question 5) Which country has the largest area?

Answer: Russia

Question 6) Who among these is the youngest?

Answer: Amit Shah

Sirf Ek Minute Quiz Answers 23 July

S1E8: King of Fruits

Q1. Totapuri and Kesar are types of what?

Answer: Mango

Q2. Which of these is an upcoming movie starring Shahid Kapoor?

Answer: Jersey

Q3. Who heads the Serum Institute of India?

Answer: Adar Poonawala 

Q4. Which city is China’s capital?

Answer: Beijing 

Q5. Which of these air force ranks is more senior?

Answer: Air Commodore 

Q6. Which player never played a single T20 International for India?

Answer: Anil Kumble 

Sirf Ek Minute Quiz Answers 22 July

S1E7: Dogri: Kashmir ya Assam?

Q1. In which part of India is the Dogri language most commonly used?

Answer:  Jammu & Kashmir

Q2. Which of these is a type of grass?

Answer:  Bamboo

Q3. Which river is called the Father of African Rivers?

Answer:  Nile

Q4. Which of these does ‘Sukhoi’ and ‘MiG’ supply to the Indian Armed Forces?

Answer:  Figther planes

Q5. Which soft drink has a mascot named ‘Fido Dido’?

Answer:  7UP

Q6. Which of these countries reached the Euro Cup final for the first time?

Answer: England

Sirf Ek Minute Quiz Answers 21 July

S1E6: Martial Arts Ranks

1: How many primary colors are there?

Answer – 3

2: Which continent is known as the Dark Continent?

Answer – Africa

3: Which is the most widely spoken language in the world?

Answer – Mandarin

4: Which city in India has the Veer Savarkar International airport?

Answer – Portblair

5: Arrange these Karate belts starting from the lowest.

Answer – White yellow-green

6: Which is India’s easternmost state?

Answer – Arunachal Pradesh

Sirf Ek Minute Quiz Answers 20 July

S1E5: Silk City

Q1: Which State produces Mysore Sarees?
Ans: Karnataka

Q2: Which of these IPL teams has MS Dhoni played for?
Ans: Rising Pune Super Giant

Q3: Which Animal makes laughing noise?
Ans: Hyena

Q4:  What is the Chhatrapati Shivaji Maharaj monther name?
Ans: Jijabai

Q5: Which of the river is not a tributary of the Ganges?
Ans: Ravi

Q6: In which year did Manmohan Singh become the prime minister of India?
Ans: 2004

Sirf Ek Minute Quiz Answers 19 July

S1E4: VVS ya Dada?

1: Which is the biggest desert in the world?

Answer – Sahara

2: From which country did Mahatma Gandhi arrive in Bombay in 1915?

Answer – England

3: Which of these places is farthest from Mumbai?

Answer – Ghaziabad

4: Which of these cricketers has Virat Kohli never played within international cricket?

Answer – Sourav Ganguly

5: The famous dialogue of Shashi Kapoor from the movie Deewar is Mere pas… hai

Answer – Maa

6: The founder of which of these companies recently announced he was going to space?

Answer –  Amazon

Sirf Ek Minute Quiz Answers 18 July

S1E3: FB ya Twitter?

Question 1) When did Gandhiji Launch The Quit India Movement?

Answer: 1942

Question 2) When did Gandhiji Launch The Quit India Movement?

Answer: Rajasthan

Question 3)  In which of these does the athlete cover the longer distance?

Answer: 50KM Walk

Question 4) Which king has Ranveer Singh played on screen?

Answer: Alauddin Khilji

Question 5) The flag of which of these countries has fifty stars on it?

Answer: USA

Question 6) What was created first?

Answer: Facebook

Sirf Ek Minute Quiz Answers 17 July

S1E2: Scam of the century

Question 1) Which animal is known as the ship of the desert?

Answer: Camel

Question 2) In which year was Harshad Mehta arrested for a stock market scam?

Answer: 1992

Question 3) In which direction does the sunrise?

Answer: East

Question 4) How many seconds are there in an hour?

Answer: 3600

Question 5) How many people have landed on the Moon?

Answer: 12

Question 6) Which of these rulers is usually called ‘The Great’?

Answer: Ashoka

Sirf Ek Minute Quiz Answers 16 July

S1E1: Dhoni ya Azharuddin?

Question 1) Which is the main ingredient in a pizza?

Answer: All-Purpose Flour

Question 2) Who among these made their Bollywood debut first?

Answer: Deepika Padukone

Question 3) How many planets lie between the sun and the last planet in the solar system?

Answer: 7

Question 4) What instrument is goddess Saraswati seen holding in her depictions?

Answer: Veena

Question 5) Which of these is a new Indian ministry created in 2021?

Answer: Cooperation

Question 6) Which cricket captain has led India in the most number of ODI World Cups?

Answer: Mohd. Azharuddin