Dainik Bhaskar Quiz Answers Today 8th August | Quiz 8

Dainik Bhaskar Quiz Answers Today

Dainik Bhaskar Quiz Answers Today 8th August – Play quiz 8 Dainik Bhaskar contest today and win real cash prize of up to Rs 11000 every day.

Get a chance to win 5 prizes worth Rs 11000, 5100, 3100, 2100 and 1100 daily till August 14. Every day 5 winners will be selected by lucky draw from among those who give correct answers.

Participants who give the correct answer will also participate in the bumper draw on 15th August to win bumper prizes between 1st August and 14th August.

Among all the participants, three participants who answered correctly in any quiz will get 51 thousand, 31 thousand and 11 thousand cash prizes.

Play Dainik Bhaskar quiz number 8 today, ‘Aao Janane Apna Bharat’ and get a chance to win prizes worth up to 11000 every day. Dainik Bhaskar quiz 8 answers are given below.

Play Dainik Bhaskar Quiz 8 & Win Prize

1) Tap on the link given below to participate in the dainik bhaskar quiz 4 contest.

NoteDainik Bhaskar quiz 8 link will be updated after the quiz goes live

2) Enter your name, email id, city, etc and submit the correct quiz answers.

3) Only answers given through the online link will be considered valid.

4) This online link of the quiz will be open from 6.00 am to 8.00 pm only.

5) 5 lucky winners will win prizes worth ₹11000, 5100, 3100, 2100 and 1100 daily.

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 8th August

Q1) विदेशी जमीन पर भारतीय ध्वज लहराने वाले पहले भारतीय कौन थे?

Answer: (C) भीकाजी कामा

Q2) पहला भारतीय स्पिनर कौन है जिसने दो बार वनडे क्रिकेट में हैट्रिक ली?

Answer: (A) कुलदीप यादव

Q3) भारत की सबसे चौड़ी नदी कौन-सी है ?

Answer: (A) ब्रह्मपुत्र

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 7th August

Q1) भारत का ‘महान वृद्ध’ किसे कहते हैं?

Answer: (C) दादाभाई नौरोजी 

Q2) दक्षिण भारत की गंगा किसे कहते हैं ?

Answer: (C) गोदावरी

Q3) अंग्रेजों की ग्रीष्मकालीन राजधानी कहां थी?

Answer: (B) शिमला 

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 6th August

Q1) भारत ने अपना पहला टेस्ट मैच किस वर्ष खेला था ?

Answer: (C) 1933

Q2) रानी लक्ष्मीबाई किस उम्र में वीरगति को प्राप्त हुई?

Answer: (C) 29

Q3) सिविल सेवा के लिए प्रतियोगी परीक्षा कब लागू हुई?

Answer: (B) 1922

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 5th August

Q1) किस अवधि में रामायण एवं महाभारत की रचना हुई थी ?

Answer: (B) आर्य अवधि में

Q2) भारत का राष्ट्रीय जलीय जीव कौनसा है?

Answer: (C) डॉल्फिन

Q3) पीने के पानी के लिए सत्याग्रह किसने शुरू किया?

Answer: (B) भीमराव अंबेडकर

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 4th August

Q1) भारत में सबसे ज्यादा दूध किस राज्य में उत्पादित होता है?

Answer: (C) उत्तर प्रदेश

Q2) इनमें से कौन भारत की सबसे प्राचीन फुटबॉल प्रतियोगिता है ?

Answer: (A) डूरंड कप

Q3) भारत में सर्वाधिक निर्यात होने वाली सब्जी है ?

Answer: (C) प्याज

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 3rd August

Q1) भारत रत्न प्राप्त करने वाली पहली महिला कौन थी?

Answer: श्रीमती इंदिरा गाँधी

Q2) भारत पहुंचने वाला पहला पुर्तगाली वास्को डि गामा क्या खोजने भारत आया था?

Answer: देश

Q3) भारत में बनी पहली रंगीन फिल्म कौन सी थी?

Answer: किसान कन्या

Dainik Bhaskar Quiz Answers | 2nd August

Q1) किस राज्य ने पहली बार 18 वर्ष से अधिक के मतदाताओं के साथ चुनाव करवाए?

Answer: दिल्ली

Q2) आजाद भारत की पहली महिला कैबिनेट मंत्री कौन थी?

Answer: राजकुमारी अमृत कौर

Question 3. भगवत गीता महाभारत के किस पर्व से संबंधित है?

Answer: भीष्म पर्व