• Post category:KBC Quiz Answers
  • Reading time:16 mins read

Telugu KBC Offline Quiz Answers Today 22 October 2021

Telugu KBC Offline Quiz Answers Today 22 October 2021, Telugu KBC Offline Quiz Answers Today 22 October which remains live for 24×7.

Kaun Banega Crorepati KBC Telugu offline quiz answers are given below. Play the quiz and get a chance to win cash.

You can play KBC offline quiz in either Telugu or English. Kaun Banega Crorepati KBC offline in the Mararthi version or Hindi Version can also be played in English.

How To Play KBC Offline Quiz?

1) Download the Sony LIV app from Google Playstore.

2) Open the app and Sign-in to the app.

3) Now Scroll down, You will get the ‘KBC Play Along’ Quiz Banner.

4) Click on it, Now you can change the language you want.

5) Then you will get the ‘Play Along Regular’ Button, Click on it.

6) Now click on the 24×7 Quiz Icon.

7) Play KBC Offline Quiz. Answers are given below.

KBC Offline Quiz Answers: 22 October

Telugu KBC Offline Quiz Answers Today

(Refresh the page if you do not see the answers)

English Version:

Q1) Where is the great Victoria Desert located?

Answer: Australia

Q2) Kharg, the largest warship of which country, has recently caught fire and sank in the Gulf of Oman?

Answer: Iran

Q3) Rukh te Rishi’ is written by which of the following writer?

Answer: Harbajan Singh

Q4) Who founded Fergusson College at Pune in 1885?

Answer: Deccan Educational Society

Q5) How long is the total distance of a marathon?

Answer: 26.2 miles

Q6) Which of these muscles is the strongest in human body?

Answer: Masseter

Q7) Chila’ is the famous food of which of the following state?

Answer: Chhattisgarh

Q8) Which kind of tax system is found in India?

Answer: Regressive

Q9) Kyoto Protocol deals with which of the following?

Answer: Green House Gas emissions

Q10) Ghoomar is the popular folk dance of which of the following state?

Answer: Rajasthan

For 21st October 2021

Q1) Which dance form has MATAKA as its most important element in which the dancer dances on a bronze plate?

Answer: Kuchipudi

Q2) Which place is famous for the giant Olive Ridley turtle?

Answer: Odisha

Q3) Which of the following is indirect tax?

Answer: Sales Tax

Q4) Which of the following is not a hill station in Himachal Pradesh?

Answer: Munnar

Q5) How many teeth does an adult human normally have?

Answer: 32

Q6) How many tennis grand slam titles did Roger Federer won?

Answer: 20

Q7) Who was the founder of the ‘Brahmo Samaj’?

Answer: Raja Rammohan Roy

Q8) Jayadeva wrote which of the following book?

Answer: Geet Govind

Q9) Database named “l-Familia” has been launched by which organization?

Answer: Interpol

Q10) Cosmology as the branch of science is related to the study of which of the following?

Answer: Formation of Universe

For 20th October 2021

Q1) Which of the following river does not belong to Europe?

Answer: Mississippi

Q2) ‘Jahan Vote, Wahan Vaccination’ campaign is an initiative of which institution?

Answer: Government Of Delhi

Q3) Which of the following writer wrote the Sanskrit Novel ‘Kadambari’?

Answer: Bana Bhatta

Q4) Who gave the slogan ‘Do or Die’ during India’s freedom struggle?

Answer: Mahatma Gandhi

Q5) Which of the following player is related to Tennis?

Answer: Mahesh Bhupati

Q6) What connects your muscles to your bones?

Answer: Tendons

Q7) The famous tourist place ‘Zanskar’ is located at which of the following state?

Answer: Jammu & Kashmir

Q8) What kind of Tax is GST?

Answer: Indirect Tax

Q9) In which state is the Valley of flowers National Park situated?

Answer: Uttarakhand

Q10) Which style of painting is done on the cloth using vegetable colours?

Answer: Kalamkari

For 19th October 2021

Q1) Which of the following school has a specific style of South Asian Painting?

Answer: Mughal

Q2) Which place is included in UNESCO’S list of World Heritage sites?

Answer: Sundarbans National Park

Q3) Which Crypto exchange launched a Non-Fungible Token (NFT) marketplace for the first time in India?

Answer: Wazirx

Q4) Name the Indian food that is made from betel leaf filled with chopped betel nut and slaked lime?

Answer: Paan

Q5) Who is known as the ‘Father of Indian Cinema’?

Answer: Dadasaheb Phalke

Q6) Which of the following is the most abundant element in the universe?

Answer: Hydrogen

Q7) Before abolishing, who was the last President of International Cricket Council (ICC)?

Answer: Zaheer Abbas

Q8) Who among the following founded the All India Muslim League?

Answer: Nawab Khwaja Salimullah

Q9) Which of the following novel is written by Munshi Prem Chand?

Answer: Rang Bhoomi

Q10) Square Inc belongs to the owner of which social media major?

Answer: Twitter

For 18th October 2021

Q1) Which of the following is the highest Mountain Peak in the world?

Answer: Mount Everest

Q2) MH-60 Romeo helicopters are procured by the Indian Navy from which country?

Answer: United States of America

Q3) Which of the following Bengali Novel is written by Bankim Chandra Chatterjee?

Answer: Anand Math

Q4) Go Back to Vedas’, this call was given by whom?

Answer: Swami Dayanand Saraswati

Q5) Which of the following cup is related to Lawn Tennis?

Answer: Davis Cup

Q6) Which of the following is not a major source of Potassium?

Answer: Cheese

Q7) The southernmost point of the Indian mainland, Kanyakumari, houses which centre for meditation?

Answer: Vivekanand Rock

Q8) What is India’s projected GDP growth rate for 2021 by the Organisation for Economic Co-operation and Development as of June 2021?

Answer: 9.90%

Q9) Which organization tackles marine pollution issues?

Answer: All of the above

Q10) Which of the following music form is associated with the Bhakti movement?

Answer: Kirtan

For 17th October 2021

Q1) Who discovered the planet Uranus?

Answer: William Herschet

Q2) How many members does the United Nations Economic and Social Council (ECOSOC) have?

Answer: 54

Q3) Which of the following novel is written by Vikram Seth?

Answer: The Golden Gate

Q4) The origins of Indian music may be traced to which one of the following Vedas?

Answer: Samaveda

Q5) Who is a current President of Board Of Control in India (BCCI)?

Answer: Sourav Ganguly

Q6) Which is the largest external organ of the human body?

Answer: Skin

Q7) Which of the following is not a type of Mirchi (Chili) Powder?

Answer: Hing

Q8) How often is Consumer Price Index (CPI) data released?

Answer: Every Month

Q9) Which is the fastest bird in the world?

Answer: Peregrine Falcon

Q10) Who was the father of King Angada?

Answer: King Vall

For 15th October 2021

Q1) On an average how long does it take for the sun to complete one rotation?

Answer: 27 days

Q2) Abdulla Shahid, President-elect of the 76th session of the UN General Assembly, is from which country?

Answer: Maldives

Q3) Who wrote the book ‘India Wins Freedom’?

Answer: Abdul Kalam Azad

Q4) The Ajanta paintings belong to which period?

Answer: Gupta period

Q5) Which of the following cup is related to Horse Racing?

Answer: Derby

Q6) Where in the human body are new red blood cells formed?

Answer: Bones Marrow

Q7) Which of the following is not a sweet dish?

Answer: Medu Vada

Q8) In which year UTI was split into UTI-I and UTI-II?

Answer: 2003

Q9) What kind of Nemo fish is?

Answer: Clownfish

Q10) In which Yuga, Lord Shree Krishna was born?

Answer: Dwapara Yuga

For 14th October 2021

Q1) God Indra was worshiped in which Vedic period?

Answer: Rigveda

Q2) What is the fastest land animal?

Answer: Cheetah

Q3) What was the period of India’s first Five Year Plan?

Answer: 1951-56

Q4) Which of the following is not a Bengali dish?

Answer: Uttapam

Q5) Iodine solution is used to test the presence of which of the following?

Answer: Starch

Q6) How many players can play Volleyball?

Answer: 6

Q7) Who was the founder of the Sunga Dynasty?

Answer: Pushyamitra

Q8) Who wrote the novel ‘One Arranged Murder’?

Answer: Chetan Bhagat

Q9) Raja Parba, which was celebrated recently, is a famous festival of which state?

Answer: Odisha

Q10) Nile river flows in which of the following continent?

Answer: Africa

For 13th October 2021

Q1) Which of the following is the innermost layer of the Earth?

Answer: The Core

Q2) Which Indian state launched ‘Yuva Shakti Corona Mukti Abhiyan’?

Answer: Madhya Pradesh

Q3) Which of the following book is written by Maithili Sharan Gupt?

Answer: Saket

Q4) To which god, most of the Chola temples were dedicated?

Answer: Lord Shiva

Q5) Narendra Modi Stadium is situated in which city in India?

Answer: Ahemdabad

Q6) Which of the following is a rootless plant?

Answer: Lemna

Q7) Which of the following is not a south Indian dish?

Answer: Dal Makhni

Q8) What is the current fund transaction limit under Unified Payments Interface (UPI)?

Answer: 1,00,000

Q9) What kind of creature is a Portuguese Man O War?

Answer: Jellyfish

Q10) Who is the main or most worshiped god of the Rig Vedic period?

Answer: Lord Indra

For 12th October 2021

Q1) Which of the following god does not belong to the Rigvedic period?

Answer: Lord Shiva

Q2) What is female Deer called?

Answer: Doe

Q3) In which year Reserve bank of India introduced Special Fund Facility for Security Settlement (SFFSS)?

Answer: 2000

Q4) Which of the following state is famous for Cashew?

Answer: Goa

Q5) Which gas is used as fire extinguisher?

Answer: Carbon Dioxide

Q6) Who is current Captain of the Women’s Cricket Team?

Answer: Mithali Raj

Q7) When was the ‘Quit India’ movement launched by Mahatama Gandhi?

Answer: 1942

Q8) Which of the following book is written by Sarat Chandra Chattopadhyay?

Answer: Parineeta

Q9) Which country has announced to launch the world’s first wooden satellite ‘WISA Woodsat’?

Answer: New Zealand

Q10) Which country is the smallest in area and population both?

Answer: Vatican City

For 11th October 2021

Q1) Which country has the longest coastline?

Answer: Canada

Q2) Which institution released a Consultative Document on Regulation of Microfinance?

Answer: RBI

Q3) Annie Besant wrote which of the following book?

Answer: Wake up India

Q4) The Rowlatt Act was passed in which year?

Answer: 1919

Q5) Which of the following Indian Captain won all ICC Trophies for India?

Answer: M. S. Dhoni

Q6) A transformer works on which of the following principle?

Answer: Mutual Induction

Q7) Which of the following city is famous for strawberries?

Answer: Mahabaleshwar

Q8) Which of the following measures of the money supply is called aggregate monetary resources?

Answer: M3

Q9) Which animal has the largest brain in the world?

Answer: Sperm Whale

Q10) What was the official language of the Delhi Sultanate?

Answer: Persian

For 10th October 2021

Q1) In how many incarnations did Lord Vishnu appeared?

Answer: 10

Q2) How many wings does a mosquito have?

Answer: 2

Q3) Which of the following goods will not be covered under the GST bill?

Answer: All of the above

Q4) Which of the following state is famous for Chiku?

Answer: Gujarat

Q5) Green leafy vegetables is the source of which of the following Vitamin?

Answer: Vitamin K

Q6) Which of the following trophy is not related to Cricket?

Answer: Nehru Trophy

Q7) Which revolutionary took his own life?

Answer: Chandrashekhar Azad

Q8) Which of the following writer wrote the book ‘My life in Design’?

Answer: Gauri Khan

Q9) Which country recently announced the plan, “Antiviral Program for Pandemics”?

Answer: United States Of America

Q10) Which desert does not belong to Asia?

Answer: Sahara

For 9th October 2021

Q1) Which of the following is the largest continent in the world?

Answer: Asia

Q2) Jagannath Bidyadhar Mohapatra was appointed as the interim Chairman of which organization?

Answer: Central Board of Direct Taxes

Q3) Who wrote the book ‘The Bird of Time’?

Answer: Sarojini Naidu

Q4) Who is called the Frontier Gandhi?

Answer: Abdul Ghaffar Khan

Q5) Ranji Trophy is associated with which sport?

Answer: Cricket

Q6) Which one of these animals is jawless?

Answer: Myxine

Q7) Shantiniketan is situated in which city of India?

Answer: Kolkata

Q8) Who is the head of the GST council?

Answer: Nirmala Sitharaman

Q9) Who is incharge of NAPCC?

Answer: PM’S Council on Climate Change

Q10) Which of the following music form is performed at Sufi Shayari or dargahs?

Answer: Qawwali