• Post category:KBC Quiz Answers
  • Reading time:12 mins read

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today | 29th June 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers

SonyLiv KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29th June 2022 – Play Kon Honaar Crorepati season 3 play along and win cash prizes or other rewards every day. 

This is season 3 of Kon Honaar Crorepati (KHC) that has started on 6th June 2022. You can also play KHC play along every day at 9 pm to get a chance to be on the hot seat.

It also has KHC 24*7 offline quiz that can be played daily to increase points to increase rank on the leaderboard. You can play KBC Marathi offline quiz daily to get extra points.

Meanwhile, KBC Kaun Banega Crorepati will soon start its season 14. Till then play KHC and win cash prizes, KHC audience pass, laptop, tablet, smartphone, speaker, and gift vouchers.

KBC Marathi offline play along quiz season 3 answers are given below. Play the quiz and win cash can prizes daily. You can play KHC offline quiz in either Marathi or English. 

Play KHC Play Along Quiz & Win Cash Prizes

1) Tap on the link given below and download the Sony Liv app.

2) Open the app, log in to your account, and search for the KHC Quiz banner.

3) Tap on the 24*7 quiz option and play daily to add more points to your score.

4) For every correct answer you will earn 100 points, total 1000 points daily.

KBC Marathi Offline Quiz Answers

5) KHC Marathi 24*7 offline play along quiz answers are given below.

** Along with 24*7 quiz you need to play ‘KHC Play Along’ at 9 pm daily from Mon to Sat

KHC Play Along Quiz Answers

6) Scoring points and getting ahead on the leader board will earn you exciting prizes.

7) You can check the prizes thet you have won in the ‘my earnings’ section.

KBC Offline Quiz Answers Today | 29th June

Q1) Which of the following mountain ranges is considered to be the oldest mountains in India according to geographical history?

Answer: Aravallis

Q2) The discriminatory ‘Jizya tax’ was abolished by which of the following emperors?

Answer: Akbar

Q3) The ‘CLAP’ programme was launched by which of the following Indian states?

Answer: Andhra Pradesh

Q4) Who wrote the book ‘Home and the World’?

Answer: Rabindranath Tagore

Q5) Who gave the famous slogan, “Tum Mujhe Khoon Do, Main Tumhe Aazadi Dunga”?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Q6) In which year did Mahatma Phule start India’s first school for girls in Pune?

Answer: 1848

Q7) Which of the following Articles of the Indian Constitution states ‘Equality of Opportunity in Public Employment?

Answer: Article 16

Q8) How many languages are constitutionally approved in India?

Answer: 22

Q9) Where is the ‘Indian Council of Agricultural Research’ located?

Answer: New Delhi

Q10) Which of the following is considered the first woman ruler of India?

Answer: Razia Sultan

KBC Offline Quiz Answers Today | 28th June

Q1) Density of milk is measured by which of the following instruments?

Answer: Lactometer

Q2) Which of these is the process of rearing and breeding of fish under controlled conditions?

Answer: Pisciculture

Q3) Who among the following is known as ‘Lok Nayak’?

Answer: Jayaprakash Narayan

Q4) ‘Tropic of Cancer’ passes through how many states of India?

Answer: 8

Q50 Which style of painting is done on the cloth using vegetable colours?

Answer: Kalamkari

Q6) ‘Buland Darwaza’ was built by which of the following Mughal emperors?

Answer: Akbar

Q70 Yellowstone National Park is located in which of the following countries?

Answer: USA

Q8) In which of these states are you most likely to find people belonging to the “Bhil” tribe?

Answer: Madhya Pradesh

Q9) Who composed the famous song ‘Sare Jahan Se Accha’?

Answer: Mohammad Iqbal

Q10) In which of the following states is the Hornbill festival celebrated?

Answer: Nagaland

KBC Offline Quiz Answers Today | 27th June

Q1) Which of the following rivers does not originate in the Indian territory?

Answer: Ghaghara

Q2) Which of these is the largest man-made lake in India?

Answer: Gobind Ballabh Pant Sagar

Q3) Who calls the Parliamentary Session?

Answer: President

Q4) Who was the first woman to serve as a judge of the Supreme Court of India?

Answer: Fatima Beevi

Q5) Which of the following instruments is used for measuring earthquakes?

Answer: Seismograph

Q6) Bathymetry is the study related to which of the following fields?

Answer: Oceanology

Q7) Which of the following disorders is ‘Dyslexia’ related to?

Answer: Reading Disorder

Q8) Which is the longest day of the year 2022?

Answer: 21 June

Q9) ‘Audi’ is a car manufacturing company from which of the following countries?

Answer: Germany

Q10) A person of which blood group can be a universal donor?

Answer: O negative

KBC Offline Quiz Answers Today | 26th June

Q1) Who appoints the Governor of the states in India?

Answer: President of India

Q2) The ‘Tropic of Cancer’ passes through how many states of India?

Answer: 8

Q3) Which of the following was the first state to implement ‘Saur Sujala Yojana’?

Answer: Chattisgarh

Q4) Who is credited with the invention of the ‘World Wide Web’?

Answer: Sir Tim Berners-Lee

Q5) Which of the following is not a member of either of the two houses of the Parliament of India?

Answer: President

Q6) Which of the following regions of India is covered by tropical evergreen forest?

Answer: Western Ghats

Q7) Term ‘Gambit’ is associated with which of the following sports?

Answer: Chess

Q8) Madhuri Dixit is associated with which Indian dance form?

Answer: Kathak

Q9) Which of the following countries is not a member of SAARC?

Answer: China

Q10) At which of the following places is the weight of an object maximum?

Answer: Poles

KBC Offline Quiz Answers Today | 25th June

Q1) With which country did the Government of India sign a Memorandum of Understanding (MOU) in 2018 to enhance cooperation on water conservation in India?

Answer: Israel

Q2) In which year did the Kyoto Protocol come into effect?

Answer: 2005

Q3) Who was conferred with the 2016 Noble Prize for Literature?

Answer: Bob Dylan

Q4) What is the other name for the Sahyadri Range?

Answer: Western Ghats

Q5) What is the chemical name of ‘bleaching powder’?

Answer: Calcium Oxychloride

Q6) In which city is the ‘Forest Research Institute of India’ located?

Answer: Dehradun

Q7) With which country does India share the longest border?

Answer: Bangladesh

Q8) Who was the first women judge of the Supreme Court of India?

Answer: Fatima Beevi

Q9) Anti-defection law is given in which schedule of the Indian Constitution?

Answer: Tenth Schedule

Q10) Where is the Central Food Technology and Research Institute located?

Answer: Mysore

KBC Offline Quiz Answers Today | 24th June

Q1) In the Indian constitution, the method of election of the President has been borrowed from the constitution of which country?

Answer: Ireland

Q2) What is the literal meaning of the phrase ‘Quo Warranto’?

Answer: By what warrant

Q3) What was the name of the court poet of King Harshavardhan?

Answer: Banabhatta

Q4) Who administers the oath of the President of India?

Answer: Chief Justice of India

Q5) In 1917, which movement was launched by Mahatma Gandhi in Champaran?

Answer: Satyagraha

Q6) What is the name of tropical cyclones in the China Sea?

Answer: Typhoon

Q7) Which of the following carries oxygen to various parts of the human body?

Answer: Red blood cells

Q8) What is the major aim of ‘Pradhan Mantri Ujjwala Yojana’?

Answer: To provide LPG connection

Q9) Which of the following country is not a member of BRICS association?

Answer: Iceland

Q10) Which film won the award for the Best Picture at the Academy Awards 2022?

Answer: Coda

KBC Offline Quiz Answers Today | 23rd June

Q1) Which of the following states has the largest population of Schedule Tribes?

Answer: Madhya Pradesh

Q2) What is the accepted average calorie requirement for rural areas in India?

Answer: 2400

Q3) Who raised the slogan “Swaraj is my birthright and I shall have it”?

Answer: Lokmanya Tilak

Q4) Which Indian state has the longest coastline?

Answer: Gujarat

Q5) Which of the following devices is used to measure humidity?

Answer: Hygrometer

Q6) Which part of the plant gives us saffron?

Answer: Stigma

Q7) At what temperature (in Fahrenheit) does pure water freeze?

Answer: 32

Q8) ‘Rovers cup’ is associated with which of the following sports?

Answer: Football

Q9) Which of the following trees sheds its leaves once in a year?

Answer: Maple trees

Q10) ‘Ace Against Odds’ is the autobiography of which sportsperson?

Answer: Sania Mirza

KBC Offline Quiz Answers Today | 22nd June

Q1) Which of the following gases is heavier than oxygen?

Answer: Carbon dioxide

Q2)Sanchi stupa was built by which of the following?

Answer: Ashoka

Q3) Which Indian state is the largest in terms of total area covered?

Answer: Rajasthan

Q4) How many types of writs are there in the Indian Constitution?

Answer: 5

Q5) Which acid is released when an ant bites?

Answer: Formic Acid

Q6) Who is the author of the book titled ‘Citizen and Society’?

Answer: Hamid Ansari

Q7) Todarmal was the famous revenue minister of which Mughal emperor?

Answer: Akbar

Q8) Where is the gravitational force maximum?

Answer: Poles

Q9) Who gave the slogan ‘Back to the Vedas’?

Answer: Dayanand Saraswati

Q10) Part IV of the constitution deals with which of the following?

Answer: Directive Principles of State Policy