Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 13 July 2021

NOTE : Flipkart Quiz Answers are updated Everyday at 12 A.M

Flipkart Beat The Genius

Flipkart Beat The Genius, Flipkart Beat The Genius Answers, Flipkart Beat The Genius Answers Today, Beat The Genius Flipkart Answers Today, Beat The Genius Flipkart Answers.

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 13 July 2021 is available now. Flipkart Beat The Genius Answers are given below. Today’s episode of Flipkart Beat The Genius Answers.

You can win amazing gifts by playing Flipkart Beat The Genius Answers Today 13 July 2021. Beat The Genius Flipkart Quiz is mostly based on guessing the prices of the products.

How to play this Quiz contest?

Step 1: This is the Flipkart App Only Quiz – So you have to download the Flipkart App from Google Play Store.

Step 2: Now just open Flipkart App & Login into your account or register if you don’t have one.

Step 3: In the Flipkart app, you will see the “Games” banner at the bottom.

Step 4: Go to the Games and scroll down and you will see the “Flipkart Beat The Genius ” banner. Now tap on the Play Now button to play the quiz.

Step 5: Now there you will be asked 5 questions in the Flipkart Beat The Genius Quiz, You have to give the right answers to all questions to win the quiz.

Step 6: Now you have to give correct answers which are given below. Just scroll and get answers and win something.

13 July 2021 Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

ENDED

[12 July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Q1:  On which lake would you find the lake palace in Udaipur?

Answer: Pichola

Q2:  Neerja Bhanot the flight attendant killed by terrorists worked for which airline?

Answer:  Pan Am

Q3: Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?

Answer:  Nirma

Q4: In the Mahabharata which son of Shantanu and Ganga took up the name Bhishma?

Answer: Devavrata

Q5:  At the 1956 Melbourne Olympics who became the first Asian to score a hattrick in Olympic football?

Answer:  Neville D’souza

[11th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Q1: The experimental township Auroville in Tamil Nadu is dedicated to whose vision?

Answer: Sri Aurobindo

Q2:  In 1964 which Indian-origin entrepreneur founded the audio equipment company Bose Corporation?

Answer:  Amar Bose

Q3:  Ashutosh Gowariker’s Panipat tells the story of which Maratha commander who lost the Third battle of Panipat?

Answer: Sadashiv Rao Bhau

Q4:  In which event did Milkha Singh miss out on an Olympic medal by less than a second?

Answer: 400 m

Q5: The last known members of which animal species in India was shot by Maharaja of Koriya in 1947?

Answer: Asiatic Cheetah

[10th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Q1: In 2013, which rapper and musician released the song ‘Blue Eyes’?

Answer: Yo Yo Honey Singh

Q2:  Which best-selling book by Chetan Bhagat: tells the story of ‘Hari’ ‘Ryan’ and Alok’?

Answer: Five Point Somone

Q3: In 2010 who designed the Indian rupee symbol?

Answer: D Udaya Kumar

Q4: India celebrates National Science Day on February 28 to mark what occasion?

Answer: Discovery of Raman effect

Q5: During the first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915?

Answer: Singapore

Flipkart Quiz Answers Today:

[9th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Q1: What day is observed Patel’s birth anniversary in India on Sardar on 31st October?

Answer: National Unity Day

Q2: In 2009 which Indian poet-lyricist won the Oscar for ‘Best Original Song’?

Answer: Gulzar

Q3: Which Indian city Was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

Answer: Jaipur

Q4: What animal is the binary diet of the King Cobra?

Answer: Snake

Q5:  Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

Answer: Venki Ramakrishnan

[8th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Q.1 Who has made the highest individual score for India in an ODI World Cup final?

Answer: Gautam Gambhir

Q.2 Which Member of Parliament won the 2019 Sahitya Akademi award in English for his work ‘An Era of Darkness’?

Answer: Shashi Tharoor

Q.3 The Word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state?

Answer: West Bengal

Q.4 What term in Indian business did Deepak Mohoni coin?

Answer: Sensex

Q.5 In the Ramayana, under whose supervision was the bridge to Lanka built?

Answer: Nala

[7th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

1) The Alphonso mango was named after an explorer from which country?

Answer:  Rangeela Portugal

2) In the Mahabharata who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

Answer:  Sanjaya

3) Which Puducherry-born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?

Answer: M Night Shyamalan

4)  In which country did the Indian men’s cricket .team win its first overseas test series? 

Answer: New Zealand

5)  In 1829 which Governor-General of India banned the practice of Sati?

Answer:  Lord Bentinck

[6th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

1) Which was the first Bollywood movie for which AR Rahman composed music?

Answer:  Rangeela

2) In which state in the USA was the Howdy Modi event held?

Answer: Texas

3) From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?

Answer: Ford

4) A writer in which language won the first-ever Jnanpith award?

Answer:  Malayalam

5) In the Ramayana Whose real name was Nemi?

Answer:  Dasaratha

[5th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

1) Which Indian Super League team has Sunil Chhetri played for since 2013?

Answer: Bengaluru FC

2) Vishal Bharadwaj’s ‘7 Khoon Maaf’ and The Blue Umbrella are based on the works of which author?

Answer: Ruskin Bond

3) Who was the first Indian soldier to attain the rank of Field Marshal?

Answer: SHFJ Manekshaw

4) The campus of which of these institutions he first of its kind served as an airbase for US troops during World War II?

Answer: IIT Kharagpur

5) In Hindu mythology what did king Bhagiratha bring down from the heavens through penance?

Answer: Ganga

[4th July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

1) Chettinad and Konglad are cuisines native. to which Indian state?

Answer: Tamil Nadu

2) Who was the first Indian to win a Grand Slam title in tennis?

Answer: Mahesh Bhupathi

3) Which king was responsible for the construction of the Vijaya Stambha in Chittorgarh?

Answer: Maharana Kumbha

4) Which city was Mahatma Gandhi at on the night when India became independent?

Answer: Kolkata

5) The Karnataka Khatl Gramodyoga Samyukta Sangha in Hubli is famous for producing what?

Answer: National Flag

[3rd July 2021] Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

1) The 2016 film Rustom Akshay Kumar’s character is loosely based on which Indian aval officer who was part of a landmark case?

Answer: KM Nanavati

2) Which Gl-tagged sweet dish is given as prasad at the Venkateswara Temple at Tirupati?

Answer: Laddu

3) In which town was Dr BR Ambedkar born in 1891?

Answer: Mhow

4) Under whose captaincy did the Indian women’s cricket team play their first Test match?

Answer: Shantha Rangaswamy

5) Which country’s president was the Chief Guest for India’s first Republic Day parade?

Answer: Indonesia